Nezvládnutím závěrečné půlhodiny a prohráli celé utkání
Klub

Nezvládnutím závěrečné půlhodiny a prohráli celé utkání

Redakce

Hradec přivítal boleslavské družstvo z pozice druhého týmu ligové tabulky. Očekávání těžkého střetnutí a doufání v oboustranně kvalitní fotbal plný kombinací a šancí se však nenaplnil. Hradeckou pasivitou se Boleslavští cítili spíše zaskočení, než povzbuzení.

První půle se odehrála v chůzi. Boleslavští byli o fous lepší a pohyblivější. Hradečtí byli bez šancí, Boleslavští ze dvou jednu proměnili.
Ve 35. minutě po spolupráci se Stránským trefil zasloužené vedení Lukáš Mašek - 0:1.

Na začátku druhé půle se dvacet minut dařilo boleslavským fotbalistům, kteří drželi soupeře na jeho polovině a usilovali o zvýšení vedení. Jenže spálili naprosto jasné tři šance. A za to je protivník potrestal.
V 65. minutě z ojedinělého útoku zrozeném po dlouhém nákopu Česák vyrovnal na 1:1.
A tak necelou půlhodinu před koncem se vlastně začínalo znova. Bohužel zmařené gólové příležitosti a snadné vyrovnání skóre soupeřem boleslavskými dorostenci nečekaně zamávaly, naopak Hradečtí ožili a otočili vývoj utkání.
V 74. minutě po dlouhém míči za boleslavskou obranu akci bravurně dohrál Schober - 2:1.
Boleslavští si sice vypracovali šanci na vyrovnání, ovšem úspěšní nebyli. Začali hrát na riziko, čehož Hradečtí využili k navýšení vedení.
V 85. minutě na konci hradeckého dokonalého brejku byl Včelák - 3:1.
Poslední slovo do střelecké bilance měli Boleslavští, ale na vyrovnání už se jim nedostával potřebný čas.
V úplně poslední minutě Dohalského krásná střela z přímého kopu utkání ukončila - 3:2.

Trenér boleslavských dorostenců Jaroslav Machač těsné prohry hodně litoval: „Takhle slabý Hradec na lopatě dlouho mít nemusíme. Jenže jsme zklamali ve třech faktorech. Nebyli jsme dostatečně efektivní, tradičně jsme měli problémy s nákopy za obranu a obdržené branky nás naprosto mentálně vyřadily ze hry."

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Karmazín - Holakovský, Kühmel, Chalupník, Vostřel - Vinický (46. Tykva), Vlček (66. Smožanyk) - Gregor (66. Černý), Dohalský, Lukáš Mašek - Stránský.

Branky: 65. Česák, 74. Schober, 85. Včelák - 35. Lukáš Mašek, 90. Dohalský

Fanshop banner