Devatenáctiletí nezvládli duel pravdy
Klub

Devatenáctiletí nezvládli duel pravdy

Redakce

Důležitost šestého letošního mistrovského utkání starších dorostenců byla daná statistickým faktem, že se hrálo takříkajíc o šest bodů, neboť do střetnutí s třiadvacetibodovými Budějovicemi ze třinácté příčky šla dvacetibodová Boleslav ze čtrnáctého místa, tedy z hrany sestupového propadliště. A po těsné prohře na ní boleslavští dorostenci zůstali.

První poločas proti na první pohled urostlejším Jihočechům začali boleslavští dorostenci s nebojácným elánem a v úvodní čtvrthodince si vynutili čtyři rohy a jeden trestňák z pozice zkráceného rohového kopu. Budějovičtí se prezentovali jednou nedůraznou střelou, se kterou si boleslavský gólman Štipl snadno poradil. Gól v boleslavské síti byl opravdu jako blesk z čistého nebe.
V 19. minutě dlouhý výkop českobudějovického brankáře Července prodloužený na půlce hlavou jedním ze spoluhráčů propadl mezi boleslavskými stopery ke Strejčkovi, jenž sólo završil nejprve nastřelením vyběhnuvšího gólmana Štipla a teprve dorážkou do opuštěné branky otevřel skóre - 0:1.
Boleslavští se z nečekaného direktu otřepali velmi rychle a do deseti minut vývoj zápasu obrátili.
Ve 21. minutě Pech přihrál z pravé strany do protivníkova vápna Provazníkovi, jenž posunul míč Maškovi, který zamířil přízemní ranou k levé tyči - 1:1.
Ve 29. minutě Majerův pas Alhassan doběhl v českobudějovické šestnáctce a jeho technický pokus o přehození brankáře Července se dostal k Pechovi, který se kličkou zbavil protihráče, a podobně jako před ním Pech, i on se trefil po zemi k levé tyči - 2:1
.
Boleslavskou naději na dosažení první letošní výhry přidusil soupeř ještě před přestávkou.
Ve 37. minutě Matuškův centr z pravé strany Míka na úrovni bližší tyče hlavou prodloužil přes celou šířku boleslavské branky mimo Štiplův dosah a vyrovnal na 2:2. Tak i skončila první polovina zápasu.

Na začátku druhého poločasu si Boleslavští s nasazením všech svých sil vytvořili sympatický tlak, ale gólově ho nezužitkovali. V neúprosném boji s minimem vyložených střeleckých šancí se oba týmy soustředily na plnění defenzivních úkolů s vědomím, že i z malého zaváhání může být velká chyba s fatálními následky.
V 65. minutě Budějovičtí promarnili svůj první roh po změně stran a Boleslavští vyrazili do slibného brejku, který však úspěšně nezavršili. V 74. minutě po dalším jihočeském rohu boleslavský gólman Štipl zazmatkoval, naštěstí opakovaný centr skončil těsně nad jeho opuštěnou brankou. V 77. minutě Pechův oblouček za budějovickou obrannou linii Provazník zpracoval, ale na jeho centr přes šířku branky Mašek nedosáhl. V 81. minutě rozehrával Mašek povedeně dva rohové kopy, ale nikdo ze spoluhráčů se do koncovky neprodral. O tři minuty později Pechův přetažený roh českobudějovického brankáře Července neohrozil.
V 87. minutě se Budějovičtí dostali podruhé v druhém poločase do mladoboleslavské šestnáctky, kde se po řetězci defenzivních nedůsledností dostal k míči Šestauber a nedůrazným přízemním zakončením šťastně dal rozhodující gól zápasu - 2:3.
Závěrečná územní převaha Boleslavi byla marná. Pánek střílel nepřesně a ani tři rohové kopy Alhassana nevedly k ohrožení soupeřova brankáře, natož k jeho překonání.

Trenéra boleslavských dorostenců Martina Mrvíka neopouští optimismus a snaží se jím nakazit i své mladé svěřence: „V zápase jsme udělali tři chyby, které soupeř potrestal. Ze tří střel dal tři branky a jeho efektivita a štěstí dnes rozhodlo o výhře. Náš tým se nemá za co stydět. Herně předvedl dobrý výkon a v zápase jsem viděl plno dobrých pasáží, na kterých můžeme dále stavět. Vstřelili jsme dvě krásné branky a vytvořili mnoho dalších gólových šancí, které jsme bohužel nedokázali proměnit. Některé individuální výkony byly velmi dobré a v zápase nikdo vyloženě nepropadl. Je třeba dále poctivě pracovat a věřit v otočení nepříjemné série porážek. Do konce sezony je ještě dlouhá doba a ve hře je ještě spousta bodů."

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Štipl - Vlk, Kalabis, Coňk, Tichý - Snížek, Michal Mašek (89. Blažíček), Tomáš Majer (72. Pánek), Alhassan - Pech, Provazník (86. Milner).

Sestava SK Dynamo České Budějovice U19: Červenec - Matuška, Talovierov, Míka, Šestauber (90. Kalu) - Carda - Sedlák, František Majer, Pařízek, Červený - Strejček (73. Etemike).

Góly: 21. Michal Mašek, 29. Pech - 19. Strejček, 37. Míka, 87. Šestauber

Rozhodčí: Dobrovolný - Šťastný, Linhart

Diváků: 85

Fanshop banner