Mladší dorostenci proháněli ostravského favorita
Klub

Mladší dorostenci proháněli ostravského favorita

Redakce

Ve čtvrtém jarním mistrovském utkání Boleslavští hostili ostravský Baník. Tedy tým, na jehož hřišti v podzimní sezóně jasně prohráli 0:5 a kterému zaslouženě patří čtvrtá příčka v ligovém pořadí. Favorit byl tedy před utkáním jasný, ne však v jeho průběhu.

Ostravští do utkání nastoupili se dvěma hráči ročníku 2003, Boleslavští dokonce se třemi a jedním hráčem ročníku 2004, kteří stále spadají o U16.
Hned v úvodu šel z boku sám na bránu střelec boleslavského družstva U16 Vojtěch Stránský, ovšem rozvlnil jen boční síť. Boleslavští byli nadále aktivní, drželi míč, hledali cestu k soupeřově bráně, ale bez efektu. Naopak na druhé straně se hosté prosadili při své první šanci.
V 10. minutě ostravský Šiguta uspěl první střelou na boleslavskou branku - 0:1.
Nadále se hrálo vyrovnané utkání, akce se přelévaly od jedné branky ke druhé, gólovou radost si však užívali opět Ostravští.
V 17. minutě přesným zakončením Barkov zvýšil ostravské vedení na 0:2.
Při nepříznivém vývoji boleslavští hráči nepropadli panice a i s dvougólovým mankem utkání nevzdali, ba naopak.
Ve 22. minutě Lukáš Mašek snížil po pěkné akci na 1:2.
Vyrovnaný zápas pokračoval v dobrém tempu, hráči obou družstev se snažili o kombinační fotbal a tak se bylo na co dívat. Statistický údaj, že oba týmy v tabulce dělilo propastných jedenadvacet bodů, nebyl na hřišti znát.
Ve 31. minutě Ostravští utekli opět na rozdíl dvou branek po druhém zářezu Šiguta - 1:3.
Ani tentokrát se boleslavští hráči nenechali rozhodit a aktivní hrou a trpělivou kombinací si připravovali šance a z jedné z nich ještě před přestávkou snížili.
Ve 33. minutě přesně zamířil Stránský - 2:3.

Po změně stran fotbalu neubylo, ale Boleslavští měli více ze hry. Byli lepším týmem, aktivnějším a nebezpečnějším. Šli za vyrovnáním, které se jim povedlo.
V 59. minutě týmové úsilí zúročil nádhernou střelou Pažout - 3:3.
Baník byl stále nebezpečným a kvalitním soupeřem, ovšem sebevědomí mladoboleslavských hráčů po vyrovnávacím gólu bylo veliké a na favorita utkání si věřili. I když se do hry dostali další hráči U16, tak kvalita hry neutrpěla, ba naopak. Každé střídání bylo zdravým oživením. Vítězné branky se bohužel Boleslavští nedočkali, i když k ní měli blíže, než soupeř. Ovšem i remízu lze považovat za cenný výsledek.
Po nerozhodném zápase následoval penaltový rozstřel FK Mladá Boleslav U17 - FC Baník Ostrava U17 4:2
. Boleslavští střelci své pokusy proměňovali, a brankář Lichtenberg svoji branku začaroval, což vyneslo plusový bod boleslavskému družstvu.

„Odehráli jsme výborné utkání s kvalitním soupeřem. Nejvíce si cením, že jsme dvakrát prohrávali o dva góly a utkání přesto zvládli výsledkově i herně. Nebáli jsme se a prokázali silnou vůli a charakter. Velkou radost mi udělal fakt, že i hráči U16 mohou nastoupit proti Baníku v nejvyšší soutěži mladšího dorostu a dokáží, že si svůj prostor na hřišti zaslouží," zhodnotil utkání šéftrenér mladoboleslavské mládeže David Vavruška.

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Lichtenberg - Prajs, Rulc, Pechanec - Roháček (68. Vostřel), Kohout (46. Dohalský), Novotný (73. Svoboda), Tichý - Mašek, Pešta (46. Pažout), Stránský (85. Tomka).

Branky: 22. Lukáš Mašek, 33. Stránský, 59. Pažout - 10. a 31. Šigut, 17. Barkov.

Fanshop banner