O sedm nastřílených gólů se podělilo sedm různých střelců
Klub

O sedm nastřílených gólů se podělilo sedm různých střelců

Redakce

V slunečném dopoledni boleslavští dorostenci porazili přesvědčivě Neratovice a přeskočili je na jedenácté místo v šestnáctičlenné tabulce české ligy starších dorostenců.

Od úvodních minut neratovičtí hráči vsadili na hlubokou obranu a boleslavští dorostenci měli za úkol tuto defenzivní linii prorazit. Téměř půl hodinu soupeř odolával, než Gombáš vysunul Gracla a ten ve 27. minutě přesnou střelou po zemi otevřel skóre - 1:0. O tři minuty později Gombáš prošel do neratovického pokutového území, kde našel Milnera, který na dvakrát překonal brankáře - 2:0. Boleslavskou radost zmírnilo snížení, když se ve 33. minutě po přímém volném kopu a zpětné hlavičce se objevil sám před Hartychem neratovický hráč a svoji šanci proměnil - 2:1.
Ve druhém poločase Boleslavští rychlými góly rozhodli o zisku bodů pro sebe. Nejprve v 53. minutě svůj únik skvěle vyřešil Vozáb - 3:1. Poté se v 58. minutě prosadil Lukáč individuální akcí - 4:1. V 65. minutě na rozdíl čtyř branek zvýšil po rychlém protiútoku Vozába do prázdné branky Majer. V 72. minutě Vozábovu další aktivitu a jeho centr využil Johanides přesným zakončením na 6:1. Konečný stav zařídil levý obránce Tichý, který tři minuty před koncem využil dlouhou diagonální přihrávku od Böhma a v klidu skóroval do prázdné branky - 7:1.
Trenér boleslavských dorostenců Jan Navrátil byl spokojený: „Získali jsme důležité body a předvedli velmi dobrý výkon. Půl hodiny nám trvalo, než jsme našli recept na hostující obranu, ale potom jsme v útočné fázi dominovali a vstřelili sedm gólů. Celý tým zaslouží pochvalu. Jediným negativem je inkasovaná branka po přímém volném kopu, kdy jsme nedohráli situaci až do konce a darovali hostům laciný gól. Velmi pozitivní bylo, že jsme nepolevili a až do konce měli chuť útočit a vytvářeli si gólové šance."

Sestava FK Mladá Boleslav U18: Hartych - Kučera (66. Johanides), Böhm, Lazarchuk, Tichý - Lukáč, Majer (70. ) - Gracl (55. Šmejda), Gombáš (75. Mísař), Nejeschleba - Milner (46. Vozáb).

Góly FK MB U18: Gracl, Milner, Vozáb, Lukáč, Majer, Johanides, Tichý.

Fanshop banner