Vítězstvím nad Spartou zůstala Boleslav jediná letos neporažená
Klub

Vítězstvím nad Spartou zůstala Boleslav jediná letos neporažená

Redakce

V utkání dvou letos neporažených týmů byla favoritem Sparta, neboť předchozí tři vzájemná utkání vyhrála, ale Boleslav ji po dvou letech porazila. V odpoledním čase poslední březnové soboty se hrál za jarního počasí před zaplněnými ochozy dobrý fotbal s maximálním nasazením všech aktérů.

Z boleslavských fotbalistů byli mimo hru Přikryl (trest za 4 ŽK), Mešanovič (svalové zranění) a Wiesner (dohoda klubů hráče hostujícího v MB ze Sparty). Uzdravený se vrátil Mareš, i když zatím jen na lavičku. Sparta postrádala svého lídra Dočkala.

První poločas skončil bez gólu, kterému byla Sparta blíž než Boleslav. První velkou šanci měl Karlsson v 7. minutě, ale z deseti metrů nastřelil brankáře Šedu. O deset minut později po Sáčkově přihrávce Tetteh ve skluzu na malém vápně minul boleslavskou branku u levé tyče. V 18. minutě nepovedený Šedův odkop zachytil na hranici šestnáctky Hašek, který však opuštěnou boleslavskou branku netrefil.
Potom sparťanský tlak trochu povadl a Boleslavští se také dostali na dostřel soupeřovy branky. Ve 28. minutě Matějovský poslal podle levé lajny Fulneka a po jeho centru se k míči před sparťanskou brankou dostal Komlichenko, ale obránci mu v zakončení zabránili. Ve 36. minutě Nitovu laxní rozehrávku Komlichenko zachytil, přihrál Matějovskému a od něho míč boleslavského adresáta nenašel.
Sparťané v průběhu první půle promarnili pět rohových kopů, Boleslavští se k obdobné standardní situaci nedostali ani jednou. Nadějným momentem byl před koncem poločasu trestný kop z dvaceti metrů, ale Komlichenkovi se vůbec nepovedl, když vysoko přestřelil Nitovu branku. Ve dvouminutovém nastavení Karlsson trestným kopem z boku boleslavského vápna zkoušel překvapit Šedu, ale rozvlnil pouze boční síť za bližší tyčí.

Zkraje druhého poločasu Sparta nedotáhla dva útoky do zdárného konce a Boleslav udeřila ze své nejpovedenější ofenzivní akce.
V 53. minutě založil boleslavský útok Bucha ve spolupráci s Hubínkem, jenž přihrál Matějovskému, který našel přesným pasem na levé straně sprintujícího Fulneka, po jehož centru se do sparťanské branky trefil Komlichenko 1:0. Po čtyřzápasovém půstu dal jedenadvacátý gól v tomto ligovém ročníku.
Sparta po inkasovaném gólu na chvíli znejistěla a její útoky postrádaly přesnost. Boleslavští neúnavně běhali a důsledně napadali protihráče. Sparťanský kapitán Frýdek střílel nepřesně a Šeda vyhrál důrazný vzdušný souboj s Tettehem po Sáčkově centru z levé strany. V nastalých soubojích o míč na kraji boleslavské šestnáctky sparťané reklamovali Fulnekovo zahrání rukou. Sudí Nenadál nechal pokračovat ve hře a teprve po dvou minutách se k situaci vrátil posuzováním video záznamu. A rozhodl se dodatečně pro nařízení penalty proti Boleslavi.
V 73. minutě Kanga rázně provedeným pokutovým kopem vyrovnal na 1:1.
Závěr utkání však patřil Boleslavi. V 80. minutě získala svůj první roh v tomto utkání, rozehrál ho Matějovský a nad branku hlavičkoval Tataev.
V 81. minutě z Komlichenkovy přesné přihrávky Matějovský z hranice vápna zamířil přesně k pravé tyči - 2:1.
Sparťané se marně snažili o opětovné srovnání skóre, proti obětavě bojujícím boleslavským hráčům však už neuspěli. Boleslavští se nenechali zatlačit, bránili hodně vysunutí a zahrozili z dalších tří rohových kopů. Po jednom z nich v 89. minutě střelecké pokusy Klímy a Takácse nepustili k Titově brance beci v rudých dresech. Rozhodčí Nenadál k nelibosti boleslavských příznivců nastavil utkání o šest minut. Teprve po nich se mohla Boleslav radovat z těsné výhry a z udržení letošní ligové neporazitelnosti.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Hubínek, Jugas, Hájek, Túlio - Tataev, Takács - Bucha (85. Mareš), Matějovský (90. Mašek), Fulnek - Komlichenko (89. Klíma).

Sestava AC Sparta Praha: Nita - Zahustel, Štetina, Costa, Hanousek - Sáček, Frýdek - Karlsson (56. Hložek), Kanga (88. Čivič), Hašek - Tetteh (76. Drchal).

Góly: 53. Komlichenko, 81. Matějovský - 73. Kanga (z pokutového kopu)

ŽK: Túlio, Matějovský, Bucha, Komlichenko, Takács, Hájek, Šeda - Frýdek

Rozhodčí: Nenadál - Caletka, Horák

Diváků: 5000

Fanshop banner