O vítězství rozhodli čtyřmi góly v prvním poločase
Klub

O vítězství rozhodli čtyřmi góly v prvním poločase

Redakce

Proti severočeskému soupeři si Boleslavští věřili, přestože v jeho sestavě byli většinou o rok starší hráči. Očekávaným vítězstvím si ve skupině B české ligy mladších dorostenců U17 o jednu příčku polepšili na sedmé místo, Jablonečtí zůstali třetí od konce.

Od první minuty bylo na mladoboleslavských mladících patrné, že po prohře v předchozím mistráku na pražské Dukle si chtějí spravit herní i výsledkovou reputaci. Na radu trenéra vsadili na maximální nasazení při každé akci a v každém osobním souboji.
Už ve 4. minutě se to projevilo na skóre zásluhou Vostřela. I když na Vostřelův gól odpověděl za pět minut jablonecký Samek vyrovnávací trefou, tak Boleslavští nepropadli panice a šli za dalšími střeleckými úspěchy. Do přestávky se ještě trefili Gregor, Dohalský z pokutového kopu a Stránský. Poločasové vedení 4:1 bylo vyústěním boleslavské dobré hry a pohledných ofenzivních akcí.

Po změně stran už v 50. minutě jablonecký Váňa snížil a se svými spoluhráči ucítili šanci na bodový úspěch. Naštěstí boleslavský kanonýr Lukáš Mašek v 67. minutě vrátil Boleslavi třígólový náskok - 5:2. Další boleslavské šance však zůstaly bez využití a tak poslední zápis do gólové statistiky patřil jabloneckému Samkovi, který v 75. minutě proměnil pokutový kop - 5:3.

Trenér boleslavských dorostenců Jaroslav Machač byl zklamaný z druhého poločasu: „Mrzí mě, že jsme druhý poločas prohráli. Místo abychom ještě přidali v tempu a střílení dalších branek, odehrál se spíše vyrovnaný poločas."

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Karmazín - Holakovský, Vinický, Kühmel, Vostřel - Chalupník, Zedníček (68. Tykva) - Lukáš Mašek, Dohalský, Gregor (78. Smožanyk) - Stránský.

Branky: 4. Vostřel, 18. Gregor, 21. Dohalský (z pokutového kopu), 32. Stránský, 67. Mašek - 9. a 75. (druhý z pokutového kopu) Samek, 50. Váňa.

Fanshop banner