Slabší první poločas po přestávce nenapravili
Klub

Slabší první poločas po přestávce nenapravili

Redakce

Sedmnáctiletí boleslavští dorostenci prohráli v Olomouci s protivníkem, který měl před zápasem o čtrnáct bodů více a potvrdil své postavení na šesté příčce. Boleslavští zůstali dvanáctí v konkurenci šestnácti družstev celostátní ligy mladších dorostenců U17.

První dějství se boleslavským dorostencům vůbec nepovedlo. Uprostřed poločasu v rozmezí pouhých tří minut dvakrát inkasovali. Nejprve ve 24. minutě olomouckou kombinační akci středem hřiště zakončil Galus - 1:0. Ve 27. minutě nedůrazné počínání boleslavské defenzívy na hranici vlastního pokutového území nemilosrdně potrestal Raclavský - 2:0.

Ve druhém poločase se Boleslavští neúspěšně snažili dvougólovou ztrátu dohnat, žádnou z nadějných šancí však gólově nezavršili. V 87. minutě olomouckým dorostencům vyšel rychlý protiútok do otevřené boleslavské obrany a pojistili si tak výhru - 3:0.

Trenéra boleslavských dorostenců Filipa Toncara mrzel promarněný první poločas: „V prvním poločase jsme bohužel soupeři usnadnili cestu za výhrou vlastní nedůsledností a malou odvahou v obou fázích hry. Ve druhém poločase jsme všechny parametry naší hry zlepšili a začali být nebezpeční v soupeřově šestnáctce, nicméně své šance jsme nevyužili. Soupeř pak přidal třetí gól do otevřené obran v samém závěru zápasu. Špatným prvním poločasem jsme se připravili o lepší výsledek. Druhý poločas nám na druhou stranu ukázal, že se můžeme při dlouhodobě správném mentálním nastavení rovnat i týmům z horních příček tabulky."

Sestava FK Mladá Boleslav: Lichtenberg - Coňk, Rulc, Pechanec - Vlk, Snížek, Kohout (70. Roháček), Tichý - Novotný, Tomka (55. Kadlec), Pažout (70. Pešta).

Fanshop banner