Prohráli se soupeřem z popředí ligové tabulky
Klub

Prohráli se soupeřem z popředí ligové tabulky

Redakce

Ve slunném dopoledni třetí březnové neděle nestačili boleslavští osmnáctiletí dorostenci na o rok starší protivníky z Jablonce a tak po předchozích dvou jasných výhrách třetí mistrák jarního programu prohráli. Jablonec si upevnil čtvrté místo a Boleslav zůstala dvanáctá v šestnáctičlenné skupině B české ligy dorostu U19.

Úvodní minuty přinesly vyrovnanou hru a aktivitu z obou stran. Ve 22. minutě při soupeřově centru boleslavský obránce Mísař přistoupil pozdě k protihráči a rozhodčí dostal příležitost odpískat pokutový kop. Gólman Barták ovšem skvěle zasáhl a udržel boleslavské čisté konto na příštích deset minut.
Ve 33. minutě se Jablonečtí po rychlém protiútoku ujali vedení 0:1. O minutu později boleslavský Kučera vymyslel parádní kolmou přihrávku na Majera, jenž zachoval klid a šanci proměnil ve vyrovnání na 1:1. Bohužel remízový stav vydržel jen chvilku. Ve 36. minutě po autovém vhazování Jablonečtí zrychlili hru a centrovaný míč pohodlně z blízka trefil útočník za Bartákova záda - 1:2.

Nástup do druhého dějství se povedl Jablonci. Ve 46. minutě byl boleslavský brankář Barták bezmocný proti tečované ráně - 1:3. Poté se sice Boleslavští snažili o snížení, ale v 75. minutě obdržel druhou žlutou kartu stoper Šmejda a Jablonečtí se tak přiblížili k tříbodovému zisku. Pět minut před koncem byli boleslavští dorostenci blízko zdramatizování závěru utkání. Nykodým vybojoval míč a běžel sám na brankáře, ale šanci neproměnil.

Trenér boleslavských dorostenců Jan Navrátil uznal soupeřovy kvality: „Tým zaslouží pochvalu za výkon. Soupeř byl lepší a vyhrál zaslouženě. Zbytečná červená karta nám vzala možnost více bojovat o výsledek až do konce. V útočné fázi jsme mohli dát více gólů, ale zakončení jsme nevolili vždy ideální. Naopak v obranné fázi jsme měli problémy s rychlými protiútoky, z kterých nás hosté trestali."

Sestava FK Mladá Boleslav U18: Barták - Mísař (55. Gracl), Lazarchuk, Šmejda, Prajs - Lukáč, Šára - Nykodým, Majer, Kučera - Svoboda (55. Roháček).

Gól FK MB U18: Majer

Fanshop banner