Duel šestnáctiletých rozhodla produktivita
Klub

Duel šestnáctiletých rozhodla produktivita

Redakce

Druhé jarní kolo šestnáctiletí boleslavští dorostenci nezvládli herně ani výsledkově a dovolili pražskému soupeři odplatu za boleslavské podzimní vítězství 4:0. Na menším pražském hřišti za mohutného deště byli dorostenci Dukly živější, agresivnější a hlavně efektivnější, čímž rozhodli utkání výsledkově.

První poločas začali pražští dorostenci úspěšně, když už ve 4. minutě se jejich střela odrazila od tyče do zad boleslavského brankáře Ulricha a následně do brány - 1:0.
Dorostenci Dukly byli lepší, Boleslavští byli všude pozdě, nestíhali a prohrávali souboje, navíc si ještě nechávali nakopat. Teprve od dvacáté minuty se v herních parametrech protivníkům vyrovnali a začali si i vytvářet šance. Minimálně tři až čtyři do konce poločasu zahodili a trestem za to byl obdržený druhý gól po skvěle dohraném trestném kopu soupeře - 2:0.
Do přestávky Boleslav snížila z pokutového kopu penaltě, který si vybojoval a sám proměnil Lukáš Mašek - 2:1.

Do druhého poločasu se Boleslavští vrátili s jasným záměrem vypořádat se s těsným soupeřovým náskokem. Při ztrátě jednoho gólu měli rozhodně o co hrát. Přidali v agresivitě a aktivitě. Většinu druhého poločasu byli lepším týmem, ale bušili do plných. Přesto si vytvářeli šance, jenže nastřelili jednou tyč a z malého vápna několikrát mířili nad břevno, dokonce nedokázali skórovat ani do prázdné branky, když už její strážce byl téměř překonaný.
Ve chvíli, kdy ke konci utkání dostali třetí branku z penalty, bylo po nadějích na sebemenší bodový zisk - 3:1.

Trenér boleslavských dorostenců Jaroslav Machač k prohře řekl: „Nezahráli jsme špatné utkání, ale určitě máme na víc. Na Dukle jsme prohrát nemuseli. Umíme být přesnější, na míči kvalitnější. Rozhodla produktivita a v té jsme tahali za kratší konec."

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Ulrich - Holakovský, Kühmel, Vostřel (20. Chalupník), Tykva (70. Vinický) - Dohalský, Zedníček - Kubát (65. Vlček), Lukáš Mašek, Smožanyk (46. Gregor) - Stránský.

Gól FK MB U16: Lukáš Mašek (z pokutového kopu)

Fanshop banner