Na začátek jasná výhra venku
Klub

Na začátek jasná výhra venku

Redakce

Osmnáctiletí boleslavští dorostenci byli po celé utkání lepší, než jejich hradecký soupeř a když dokázali herní převahu střelecky potvrdit, tak po zásluze získali všechny tři body.

Od úvodních minut byli aktivnější Boleslavští a do soupeřovy branky dostali míč už v 6. minutě, ale rozhodčí jim gól neuznali kvůli ofsajdu. Ve 12. minutě naopak mohli otevřít skóre zápasu Hradečtí, ale jejich samostatný únik brankář Hartych skvěle zlikvidoval a udržel bezbrankový stav.
Z větší aktivity profitovali Boleslavští až v polovině prvního dějství. Ve 23. minutě díky důrazu v osobním souboji Nejeschleba protlačil míč do branky - 0:1. O tři minuty později se z přímého volného kopu trefil ideálně Majer - 0:2. Boleslavští byli nadále lepším týmem a díky nejpovedenější akci zápasu ve 32. minutě, kdy míč putoval od Vlka přes Majera a Lukáče ke střelci Havlinovi, se radovali potřetí - 0:3.

Ve druhém poločase za třígólového vedení Boleslavští kontrolovali dění na hřišti a vytvářeli si další šance. V 67. minutě se v hradeckém pokutovém území prosadil Lukáč - 0:4. A v 73. minutě po samostatném úniku zvýšil svoji druhou brankou v tomto střetnutí Nejeschleba na konečných 0:5.
Trenér boleslavských dorostenců Jan Navrátil byl pochopitelně spokojený, i když si všimnul herních nedostatků: „Přijeli jsme s cílem vyhrát a získat plný počet bodů, což jsme splnili. Pět vstřelených gólů je pozitivní odezva útočné fáze, ovšem výsledek mohl být výraznější. V obranné fázi jsme měli dost chyb hlavně v zajišťování a při dlouhých míčích za obranu, soupeř toho sice nevyužil, ale tohle musíme zlepšit do dalších zápasů. Děkuji celému týmu za výhru."

Sestava FK Mladá Boleslav U18: Hurtych - Vlk (80. Johanides), Lazarchuk, Šmejda, Mrnka - Lukáč (75. Motyčka), Snížek - Nejeschleba (80. Kučera), Majer, Novotný (70. Nykodým) - Havlina.

Góly: 23. a 73. Nejeschleba, 26. Majer, 32. Havlina, 67. Lukáč

Fanshop banner