Rekordní start do soutěžní sezóny
Klub

Rekordní start do soutěžní sezóny

Redakce

V prvním ligovém kole jarní sezóny na hřišti předposlední hradecké Olympie boleslavští dorostenci zvládli podle očekávání a jasně zvítězili, i když východočeskému soupeři nastříleli jen poloviční počet gólů v porovnání s výhrou v loňském září.

„Chtěli jsme se prezentovat kombinační hrou, držet míč a postupným útokem překonávat soupeře, vypracovat si spoustu šancí a po ztrátě si napomoci okamžitým presinkem. Pochopitelně vyhrát a dát co nejvíce gólů. Čtrnáct šancí, celkem devětadvacet zakončení a sedm vstřelených branek můžeme brát za splněné cíle," potěšilo trenéra mladoboleslavských dorostenců Jaroslava Machače.
Už ve 3. minutě po spolupráci s Maškem otevřel skóre Stránský a o tři minuty později ten samý hráč zvýšil boleslavské vedení po Smožanykově přihrávce. Stránský do přestávky završil svůj osobní hattrick třetím gólem v hradecké síti - 0:3.

Po změně stran se dvakrát za Boleslav prosadil Lukáš Mašek, v 50. minutě po Vostřelově přihrávce a o pět minut později za asistence Stránského. V 68. minutě se trefil Smožanyk, který v 73. minutě připravil šanci Stránskému ke vstřelení sedmého boleslavského gólu.
V úplně poslední minutě dal čestný hradecký gól Jedlička - 1:7.
„Utkání jsme zvládli. Představili jsme se kvalitní hrou, ale nemůžeme být se vším spokojeni. Určitě jsme nemuseli obdržet branku, navíc v poslední minutě. A našemu projevu by slušela větší intenzita, soupeře více rozběhat, uběhat, určitě jsme mohli vyhrát i vyšším rozdílem,"
prohlásil boleslavský trenér Jaroslav Machač.

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Ulrich - Holakovský (55. Kubát), Kühmel (55. Vynický), Chalupník, Tykva - Dohalský, Zedníček - Vostřel, Lukáš Mašek (55. Filip Vlček), Gregor (55. Smožanyk) - Stránský.

Branky: 90. Jedlička - 3., 6. 37. a 73. Stránský, 50. a 55. Lukáš Mašek, 68. Smožanyk.

Fanshop banner