Oba trenéři byli zklamaní, každý však z jiného důvodu
Klub

Oba trenéři byli zklamaní, každý však z jiného důvodu

Redakce

Boleslavský trenér Jozef Weber byl rozmrzelý s herního projevu svého týmu, kterému chyběl důraz. Slováckého asistenta Michala Šmardu, jenž suploval roli hlavního kouče za disciplinárně potrestaného Martina Svědíka, mrzela ztráta vedení nad soupeřem, který dohrával oslabený o vyloučeného hráče.

„Hodnotí se mi dobře jenom to, že máme čtvrtý zápas v řadě bez prohry," řekl na úvod svého vystoupení v tiskovém středisku 1. FC Slovácko boleslavský trenér Jozef Weber. „Ale hlavně v první půli jsme s domácími nedrželi krok v důrazu, i když jsme se na to celý týden připravovali. Měli jsme velké problémy s jejich dravostí. Po přestávce jsme dostali brzo gól, a přiznám se, že když přišlo vyloučení Tataeva, měl jsem obavy o výsledek. Remízy si cením, protože Slovácko byl těžký soupeř, ale odvázaný z toho nejsem," mračil se Jozef Weber, který označil boleslavskou ofenzívu po celý průběh zápasu za slabou, a podle jeho mínění čest týmu zachraňovala dobrým výkonem obranná čtveřice. Na vyloučeného Tataeva se zvlášť mimořádně nezlobil, neboť jej poslal do hry, aby ve středu hřiště vyvážil soupeřův důraz. „Ovšem hráč, který má žlutou kartu, musí trochu polevit a ne jít do riskantního skluzu, což ale přičítám Tataevově mládí," dodal boleslavský trenér.

Po nerozhodném utkání Slovácko - Boleslav 1:1 přišel mezi novináře Michal Šmarda, který také po celý zápas slovácký tým koučoval, neboť Martin Svědík za projevy nesportovního chování při zápase Slovácka v pražském Edenu proti Slavii si odpykával první polovinu dvouzápasového zákazu koučování.
„Měli jsme dobrý vstup do utkání a prvních dvacet minut byli lepší. Postup času si Boleslav sice vynutila převahu, ale byli jsme stále aktivnějším týmem. Druhý poločas jsme byli nadále lepší na míči a důraznější, podařilo se nám vstřelit gól, ale po vyloučení soupeře jsme inkasovali branku od protivníka hrajícího v deseti, což by se nám nemělo stát. V závěrečném tlaku na boleslavskou branku jsme měli být trpělivější a přesnější. Kluci zápas odmakali a jsme všichni zklamaní ze ztráty vítězství, i když před zápasem bychom možná bod za remízu brali," prohlásil slovácký Michal Šmarda.

Fanshop banner