Přikryl se trefil opět v závěru utkání a prodloužil letošní neporazitelnost Boleslavi
Klub

Přikryl se trefil opět v závěru utkání a prodloužil letošní neporazitelnost Boleslavi

Redakce

Po bezgólovém poločase šlo Slovácko brzo po změně stran do vedení, navíc čtvrt hodiny před koncem Boleslav přišla o Tetaeva, kterého po dvou žlutých napomínáních rozhodčí Machálek vyloučil. V oslabení trefil remízu Přikryl po Buchově přihrávce.

První poločas odehráli aktéři s maximální opatrností. Zřejmým příkazem obou trenérů bylo nedopustit se chyby a neumožnit soupeři gólový brejk. Slovácko kolem třetí minuty kopalo tři slepené rohy a než uplynula úvodní desetiminutovka, přidalo ještě další dva. Boleslav si obdobné standardní situace vynutila jen dvě, první v 5. a druhou ve 12. minutě. Obě bez vážnějšího ohrožení soupeřovy branky. Ve 14. minutě si s Janoškovou dobře mířenou střelou k pravé tyči Šeda poradil. V 16. minutě Bucha kolmicí do slováckého vápna hledal rozběhnutého Ladru, ale toho k míči stoper Hoffman nepustil.
Přesně v polovině prvního poločasu si Navrátil za boleslavskou obranou zpracoval dlouhý pas, ale Šeda mu včas zmenšil střelecký úhel a největší šanci prvního dějství zmařil. Ve 33. minutě se po boleslavském útoku z pravé strany ve slovácké šestnáctce neprosadili Komlichenko ani Ladra. V závěru poločasu Boleslavští promarnili třetí roh a tři trestné kopy, po druhém z nich ve 39. minutě Ladra střílel nedůrazně a nepřesně půl metru vedle slovácké branky.

Druhý poločas začali úspěšněji fotbalisté Slovácka, neboť dali vedoucí gól.
V 50. minutě po Reinberkově centru z levé strany Zajíc úspěšně hlavičkoval k levé tyči mimo Šedův dosah - 1:0.
Boleslavští zintenzivnili pohyb, ale na dostřel soupeřovy branky se dostávali málo. A Slovácko hrozilo brejkovými ataky. Přikrylovy rohy nebezpečné nebyly, Komlichenkovu střelu v 63. minutě u pravé tyče lapil brankář Trmal. V 66. minutě Navrátilova dělovka těsně minula boleslavskou branku. O necelých pět minut později další Navrátilova rána tečovaná bránícím boleslavským hráčem vynesla Slovácku již jedenáctý roh, s nímž si Šeda poradil, stejně jako v 73. minutě s velmi nebezpečným Navrátilovým centrem.
V 67. minutě rozhodčí Machálek napomínal žlutou kartou boleslavského Tataeva, který byl na hrací ploše sotva dvě minuty a v 74. minutě stejnému hráči ukázal žlutou kartu podruhé a následně pochopitelně i červenou. Závěrečnou čtvrthodinku Boleslavští dohrávali v oslabení.
V 76. minutě Boleslavští ubránili dva soupeřovy slepené rohy a zanedlouho překvapili slováckou obranu svižnou akcí po pravé straně.
V 78. minutě Hubínek vybojoval míč a parádní Buchovu přihrávku téměř od pravé postranní lajny Přikryl v plném sprintu usměrnil podle Trmala do slovácké branky - 1:1.
Pět minut před koncem nejprve Janošek a chvíli po něm i Juroško střelami z necelých dvaceti metrů netrefili boleslavskou branku. V 88. minutě postupný slovácký útok vyvrcholil Hološkovou šancí, ale míč odražený od jednoho z bránících hráčů Šeda zachytil na brankové čáře. Rozhodčí Machálek nastavil tři minuty, v níž se Boleslav ubránila čtrnáctému slováckému rohu a boleslavský brejk rozhodčí zastavili kvůli Wiesnerově ofsajdu, vzápětí zazněl poslední hvizd.

Sestava 1. FC Slovácko: Trmal - Juroška, Hofmann, Kadlec, Reinberk - Kalabiška, Daníček, Janošek, Sadílek (81. Hološko), Navrátil - Zajíc.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Křapka, Hájek, Jugas, Fulnek - Hubínek, Takács (65. Tataev) - Ladra (52. Mešanovič), Bucha (83. Wiesner), Přikryl - Komlichenko.

Góly: 50. Zajíc - 78. Přikryl

ŽK: Reinberk - Fulnek, Hájek, Přikryl, Hubínek, Tataev

ČK: Tataev v 74. minutě

Rozhodčí: Machálek - Caletka, Dresler

Diváků: 3419

Fanshop banner