Mešanovič se těší na ofenzivní spolupráci s Komlichenkem
Klub

Mešanovič se těší na ofenzivní spolupráci s Komlichenkem

Redakce

Boleslavská ofenzivní síla v současnosti postavená na ruském kanonýrovi Komlichenkovi se znásobila angažováním bosenského útočníka Mešanoviče. V české nejvyšší lize třiadvacetiletý Komlichenko v 50 zápasech nastřílel 27 gólů. Osmadvacetiletý Mešanovič ve 108 zápasech dal dosud 31 gólů. Spolu by měli zúročit pracovitost omlazeného mladoboleslavského týmu a naplnit jeho touhu po účasti v Evropské lize.

Bosenský forvard Muris Mešanovič se narodil před necelými devětadvaceti lety v bosenském Sarajevu, ale fotbalovou kariéru se rozhodl rozvíjet v Česku. Začal v Jablonci, kam přišel jako šestnáctiletý mladík, pokračoval v Jihlavě, odkud si na půl roku odskočil na hostování do slovenské Dunajské Stredy, a když se vrátil na Českomoravskou vysočinu, přestoupil na začátku roku 2016 do pražské Slavie, s níž získal český titul. Tříleté působení ve Slavii považuje ve své dosavadní kariéře profesionálního fotbalisty za nejlepší angažmá, i když v jeho druhé polovině více času prožil rekonvalescencí po operaci kolena, než na hřišti.
„Rok jsem nehrál a po zranění kolena je těžké se vrátit na hřiště. Postupně jsem se však cítil lépe a čekal, že dostanu šanci. Že jsem ji nedostal, to je prostě fotbal, nic se neděje," ohlédl se bez výčitek za uplynulým rokem 2018. Na počátku letošního se rozhodl ze Slavie odejít a na tři a půl roku se upsal Mladé Boleslavi. „Herní vytíženost nebyla podle mých představ. Nejsem tak starý, abych vysedával na lavičce, nebo dokonce na tribuně. Chci ještě hrát a v Boleslavi ze sebe budu vydávat všechno, abych byl herně vytížený více, než ve Slavii."
Mešanovičům přesun ze Slavie do Boleslavi byl z pohledu veřejnosti bleskový. V pátek 22. února, což byl poslední den pro administrativní vyřízení přestupu, přišel na první trénink s boleslavským mužstvem a už v sobotu 23. února naskočil do druhého poločasu mistrovského utkání proti Jablonci, svému někdejšímu klubu. „Pro nás všechny bylo důležité, že jsme ten zápas zvládli vítězně," radoval se z první výhry v novém dresu.
„Vedení Slavie mi vyšlo vstříc, nabídek z Česka jsem měl víc, čtyři pět klubů nabízelo většinou hostování. Nakonec jsem se rozhodl pro Boleslav z toho důvodu, že znám trenéra i sportovního manažera. Do nově skládaného týmu přišlo hodně mladých kluků a zkušení hráči tomu dodávají správný balanc. Myslím, že v Boleslavi se buduje dobrý tým, tak chci být toho součástí. Mám ve své hlavě nějaké cíle, ale nechci o nich mluvit nahlas. Budu makat co nejvíce, abych pomohl klubu a také sám sobě, abych šel herně a fyzicky nahoru. Od desátého do páté místa je ligová tabulka hodně vyrovnaná, takže máme s Boleslaví šanci už v tomto ročníku zabojovat o Evropu. Při rozhodování o přestupu mě lákala právě i možnost probojovat se do evropského poháru. Pro každého fotbalistu jsou zápasy v evropském poháru bonus a možnost ukázat se v zahraničí."
Muris Mešanovič mluví velmi vstřícně o současném boleslavském trenérovi Jozefu Weberovi: „Byli jsme spolu v Jablonci a žádný problém mezi námi nebyl, takže se na spolupráci těším. Už před rokem mně volal, že mě chce do Boleslavi na hostování, ale v té době to nevyšlo, protože jsme se se Slavii nedomluvili."
Když Muris Mešanovič přišel v polovině rozehraného ročníku 2018-19 do Mladé Boleslavi, stal se ofenzivním spoluhráčem, nebo možná také konkurentem momentálně nejlepšího kanonýra české FORTUNA:LIGY Nikolaye Komlichenka. „Kdo v české lize dá více než deset gólů, tak to je opravdu kvalitní útočník. Tady mají mužstva kvalitní obrany, hraje se důrazně a takticky dobře, takže když dal už dvacet gólů, klobouk dolů, to málokdo v Česku dokázal a dokáže. Na to, že jsme měli před Jabloncem společně jen jeden trénink, tak si myslím, že budeme spolupracovat dobře. Komlichenko je podobný typ, jako Milan Škoda, a mně osobně se ve Slavii právě se Škodou hrálo asi nejlíp ze všech možných útočníků, je vysoký a dokáže podržet balon a protože já jsem běhavější, tak může být naše spolupráce dobrá," těší se Muris Mešanovič na další ligové bitvy v mladoboleslavském dresu.

Fanshop banner