Hattricky Vojtěcha Stránského a Lukáše Maška
Klub

Hattricky Vojtěcha Stránského a Lukáše Maška

Redakce

Nejmladší boleslavští dorostenci v závěrečném utkání semifinálové skupiny Memoriálu Vlastislava Marečka výrazně přestříleli severočeského soupeře až po přestávce, neboť střelecké příležitosti v prvním poločase zahazovali. Ve druhém poločase se Vojtěch Stránský i Lukáš Mašek podepsali pod hattricky.

První poločas skončil bezgólovou remízou jen díky tomu, že boleslavští mladíci byli v koncovkách ofenzivních akcí zbrklí a nepřesní. Protivníka od úvodních minut jasně přehrávali a na hřišti, nebo spíše na jablonecké polovině hrací plochy, dominovali.
„Poprvé jsme skórovali nečekaně pozdě, hráči však nepanikařili a trpělivě šli za první brankou," řekl trenér boleslavských dorostenců Jaroslav Machač.
Deset minut po změně stran po Dohalského přihrávce Stránský zahájil boleslavskou střelnici - 1:0.
Prvním inkasovaným gólem se odpor urputně bránícího soupeře zlomil. Ani neuběhla celá čtvrthodinka a Boleslavští třemi góly, u nichž byl Lukáš Mašek, ve třech minutách rozhodli o zápase.
V 68. minutě po spolupráci s Kubátem skóroval Lukáš Mašek, jenž v 69. minutě přihrál na gól Stránskému a v 70. minutě si tato dvojice role vyměnila, když Stránský přihrával a Lukáš Mašek zvýšil na 4:0.
Za takto jasného stavu jablonecký soupeř odpadl morálně i fyzicky a Boleslavští snadno přidali další dvě branky.
V 75. minutě Zedníček přihrál Stránskému na završení hattricku - 5:0.
V 89. minutě se z hattricku radoval i Lukáš Mašek, když zužitkoval Gregorovu přihrávku - 6:0
.

Boleslavský trenér Jaroslav Machač měl z vysoké výhry radost: „Po celé utkání jsme hráli aktivně, spoléhali na přízemní kombinaci a pomocí trpělivého postupného útoku se snažili překonat soupeře. Vypracovali jsme si nespočet šancí a konečný výsledek bereme jednoznačně za zasloužený a spravedlivý."

Branky: 54., 69. a 75. Stránský, 68., 70. a 89. Lukáš Mašek.

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Ulrich (46. Vaněk) - Holakovský (46. Vostřel, 68. Holakovský), Kühmel (68. Chalupník), Chalupník (46. Vynický), Tykva - Dohalský (68. Vlček), Vlček (46. Zedníček) - Kubát (68. Vostřel), Lukáš Mašek, Gregor - Stránský.

Fanshop banner