Sedmnáctiletí o své výhře rozhodli čtvrt hodiny před koncem
Klub

Sedmnáctiletí o své výhře rozhodli čtvrt hodiny před koncem

Redakce

Sedmnáctiletí boleslavští dorostenci v posledním zimním přípravném zápase porazili jabloneckého soupeře po dobrém výkonu. Rozhodující dva góly dali až čtvrt hodiny před koncem.

Na začátku prvního poločasu už v 8. minutě spolupráci s Chládkem završil Prajs vedoucím boleslavským gólem. Jablonečtí stihli za necelých pět minut vyrovnat, a protože se do přestávky už nikdo z aktérů střelecky neprosadil, skončil poločas nerozhodně 1:1.

Ve druhém poločase se nadále hrálo dlouho bez gólů. Teprve v 76. minutě po Tomkově přihrávce Pažout dal vedoucí boleslavský gól - 2:1. O dvě minuty později boleslavskou výhru zpečetil Novotný - 3:1.

„Odehráli jsme velmi dobré utkání, v němž jsme si vytvořili spoustu šancí. Můžeme být konečně spokojeni s naší finální fází, v níž se nám na podzim, ani v průběhu zimy příliš nedařilo. Dobře jsme pracovali i směrem dozadu, kde jsme soupeři mnoho nedovolili. Pouze naší krátkodobou lehkovážností a nedisciplinovaností jsme soupeři nabídli vyrovnání na 1:1. V perfektně odehraném druhém poločase jsme si trpělivou kombinací vytvářeli šance a utkání nakonec i gólově překlopili na naši stranu," zhodnotil výhru boleslavský trenér Filip Toncar.

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Lichtenberg (46. Karmazin) - Prajs, Rulc, Coňk - Roháček, Snížek (46. Šára), Kohout, Chládek - Pešta (46. Pažout), Svoboda (46. Tomka), Kadlec (46. Novotný).

Góly FK MB U17: Prajs, Pažout, Novotný.

Fanshop banner