Osmnáctileté po přestávce soupeř přehrál
Klub

Osmnáctileté po přestávce soupeř přehrál

Redakce

Poslední přípravné utkání před startem jarní ligové sezóny osmnáctiletí boleslavští dorostenci prohráli s Libercem, který byl především ve druhém poločase lepší.

První poločas přinesl živelnou hru z obou stran a upřednostnění útoku před obranou. Po úvodu, ve kterém převažovaly standardní situace, si gólovou pozici po rychlé kombinaci z pravé strany a centru Vlka vypracovali Boleslavští. Bohužel Havlina nedokázal svoji jasnou příležitost využít gólově.
Ve 31. minutě po individuální boleslavské chybě na hranici pokutového území se dostal do střelecké pozice liberecký Drobný a nezaváhal - 0:1.
Boleslavští se inkasovaným gólem nabudili a vytvořili si tlak.
Ve 33. minutě Nykodýmovu střelu liberecký brankář Hnízdil vyrazil jen k protihráči Gombášovi a ten srovnal skóre na 1:1.
Ve 39. minutě mohli Boleslavští jít do vedení, ale Kučera svůj samostatný únik neproměnil. Ve 41. minutě liberecký Bulejko kopal penaltu, ale brankář Hartych skvěle zasáhl a udržel prozatím remízový stav.

Ve druhém poločase byli jasně lepší Liberečtí a brzo po změně stran to i vyjádřili gólově.
Ve 49. minutě boleslavská defenzíva vůbec nereagovala na libereckou útočnou akci, kterou Pokorný proměnil, když brankář Barták neměl šanci střele z blízka zabránit - 1:2.
V 70. minutě po boleslavském hraní rukou v pokutovém území získali Liberečtí podruhé v tomto zápase výhodu pokutového kopu, který Šorsák proměnil - 1:3.
Boleslavská snaha po zmírnění prohry, nebo dokonce vyrovnání skóre byla marná. V 76. minutě byl blízko úspěchu Kučera, ale liberecký brankář Hnízdil jeho střelu z blízka chytil.

Boleslavský trenér Jan Navrátil byl spokojený pouze s brankáři: „První půle byla pro oko diváka jistě atraktivní. Hra nahoru dolů a šance na obou stranách. V poločase jsme měli být ve vedení, ale nedali jsme opět gólové šance. Ve druhé půli byl soupeř jasně lepší ve všech činnostech a z převahy vytěžil dva gól, které utkání rozhodly. Mentálně a takticky jsme druhý poločas nezvládli, musíme se poučit z chyb a koncentrovat se na klíčové situace v utkání. Pochválit můžu jen oba brankáře."
Liberecký trenér Jiří Zachariáš zářil spokojeností: „Především druhý poločas byl podle našich představ a domácím to kluci hodně znepříjemnili."

Sestava FK Mladá Boleslav U18: Hartych (46. Barták) - Vlk, Bárta (46. Lazarchuk), Šmejda, Mrnka (56. Johanides) - Lukáč, Majer (46. Gracl) - Kučera, Gombáš (46. Motyčka), Nykodým - Havlina.

Sestava FC Slovan Liberec U18: Hnízdil - Kavan, Provazník, Šorsák, Bulejko (55. Ješeta) - Polyák, Jelínek - Drobný, Lochman, Elbal - Pokorný (60. Valenta)

Góly: 33. Gombáš - 31. Drobný, 49. Pokorný, 70. Šorsák (z pokutového kopu)

Fanshop banner