Matěj Chaluš ukončil hostování v Mladé Boleslavi
Klub

Matěj Chaluš ukončil hostování v Mladé Boleslavi

Redakce

Jedenadvacetiletý stoper Matěj Chaluš v FK Mladá Boleslav předčasně ukončil hostování, které měl smluvně dohodnuté původně na dva roky s trváním do konce letošního června, a vrátil se do SK Slavia Praha.

Matěj Chaluš je odchovancem pražské Sparty, ale po hostováních v Jablonci a vršovických Bohemians přestoupil ve věku mladšího dorostence do Příbrami, v jejímž dresu již v sedmnácti letech začal hrát v dospělém mužstvu českou nejvyšší ligu. V létě 2017 přestoupil z Příbrami do pražské Slavie, odkud v září téhož roku odešel do Mladé Boleslavi na hostování dohodnuté na dva roky do 30. června 2019.
V dresu FK Mladá Boleslav nastoupil do jedenatřiceti ligových utkání. Spolu se sedmatřiceti zápasy za Příbram má dnes zkušenosti z celkem 68 prvoligových startů se třemi góly nastřílenými výhradně za Mladou Boleslav. Český reprezentační dres oblékl celkem sedmačtyřicetkrát, dvakrát za U16, šestnáctkrát za U17, osmkrát za U18, šestnáctkrát za U19 a pětkrát za U20.
Dva dny před uzavřením únorového přestupního období vedení Mladé Boleslavi vyšlo vstříc požadavku představitelů Slavie Praha na Chalušovo ukončení hostování o čtyři měsíce dříve oproti původnímu záměru.

Fanshop banner