Junioři jarní sezónu začali výhrou v Plzni
Klub

Junioři jarní sezónu začali výhrou v Plzni

Redakce

První letošní mistrovské utkání hráli boleslavští junioři v Plzni a těsným vítězstvím, které gólově zařídili David Novák a Vítek Vejr, si upevnili druhé místo v české skupině Juniorské ligy.

Od první minuty byli Boleslavští aktivnější a tlačili se k soupeřově brance, ovšem bez efektu. Po Komárkově trestném kopu netrefil plzeňskou branku Kopa. Hodně práce měl plzeňský brankář Sváček s ostrým centrem Tvaroha. Ve 13. minutě se do šance málem dostal plzeňský Vrba, ale boleslavská defenzíva mu koncovku neumožnila. Po krátké fázi vyrovnané hry uprostřed poločasu s blížící se přestávkou převzali iniciativu znovu boleslavští junioři. Jejich tři střelecké pokusy kolem 30. minuty plzeňští obránci zblokovali.
Ve 35. minutě David Novák střelou z dálky překvapil plzeňského brankáře Sváčka tak dokonale, že ten nezkrotil míč v rukavicích a propadl mu do branky - 0:1.
První poločas se sice dohrál za boleslavského tlaku, ale bez dalšího gólového zápisu.

Do druhého poločase vlítly oba týmy v ostrém tempu. Útoky se střídaly z jedné strany na druhou. Boleslavský gólman Mikulec zmařil v 55. minutě hlavičku po rohovém kopu, vychytal šanci plzeňského forvarda Kepla a poradil si také s Vrbovou ránou zpoza vápna. Podlehl až z pokutového kopu.
V 62. minutě po faulu na Vrbu plzeňský Kepl proměněnou penaltou vyrovnal na 1:1.
Plzeňská naděje na bodový zisk však netrvala dlouho.
V 64. minutě vrátil Boleslavi vedení Vejr - 1:2.
Trenéři obou týmů vyslali do závěrečných minut několik čerstvých hráčů, což více prospělo Plzni, která získala územní převahu. V 70. minutě navýšení boleslavského vedení promarnil po Komárkově centru Dib hlavičkující přímo do brankáře Sváčka. V 77. minutě boleslavský brankář Mikulec vytlačil Vrbovu dělovku na roh. Boleslavští disciplinovaným výkonem dovedli první letošní mistrovské utkání do těsného vítězství a zaslouženého tříbodového zisku.

Sestava FC Viktoria Plzeň U21: Sváček - Plecitý (66. Řezáč), Hranáč, Míka, Svoboda - O. Pek, Uzlík (71. J. Pek) - Selnar, Vrba (79. Brož), Václavík (63. Hezoučký) - Kepl.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Mikulec - Tvaroh, Klíma, Komma (72. Machů), Túlio (46. Dib) - David Novák, Kopa, Komárek, Zabilanský - Vejr (79. Yerkhov), Šimon.

Góly: 62. Kepl (z pokutového kopu) - 35. David Novák, 64. Vejr

ŽK: Komárek, Komma, Šimon

Rozhodčí: Váňa - Myška, Kožár

Diváků: 90

Fanshop banner