Zdařilý výkon stačil jen na remízu
Klub

Zdařilý výkon stačil jen na remízu

Redakce

Osmnáctiletí boleslavští dorostenci v sobotním slunném poledni remizovali s věkově rovnocennými teplickými protivníky. Brzkým gólem prohráli poločas a ztrátu srovnali až dvacet minut před koncem.

Úvod utkání na umělé trávě v areálu mladoboleslavského Městského stadionu byl aktivní z obou stran.
V 11. minutě šli do vedení Tepličtí, kteří využili rychlého protiútoku z pravé strany a po Stružinského přihrávce Jirkovský přesně zakončil - 0:1.
V 17. minutě po přímém volném kopu Majera mohl vyrovnat Milner, ale teplickou branku přestřelil. Boleslavští hrozili zejména po standardních situacích, ale žádná jim gól nepřinesla. V 35. minutě po teplickém rohu Boleslavští vyrazili do brejku, Milner však v ideální příležitosti těsně minul branku. Tepličtí mohli své vedení zvýraznit ve 44. minutě, kdy po kombinačním útoku trefili tyčku Bartákovy branky.

Do druhého poločasu Boleslavští vrhli všechny síly. Ve 46. minutě pohotově vypálil Milner, ovšem teplický brankář skvělým zásahem vyrazil míč na roh. V 55. minutě v závěru výborně a rychle zahraného boleslavského protiútoku se Lukáč ocitl sám před soupeřovým brankářem, ale šanci neproměnil. O dvě minuty později Gracl dobře rozehrál přímý volný kop a Šmejda hlavou těsně minul levou tyč teplické branky.
V 70. minutě se konečně Boleslavští dočkali, když se Majer z šestadvaceti metrů trefil přesně k levé tyčce -1:1.
Ve zbývajícím čase se boleslavští dorostenci snažili zápas výsledkově otočit ve svůj prospěch, ale teplický soupeř remízu ubránil.

Boleslavský trenér Jan Navrátil projevil při hodnocení spokojenost: „Tým zaslouží velkou pochvalu. Sice jsme nevyhráli, ale zaujetí, chuť do hry a ochota v obranné fázi byly skvělé. Malou negací byly hloupé fauly, které by v mistrovských utkáních vedly ke karetním trestům. V útočné fázi jsme dobře zahrávali standardní situace a rychlé protiútoky, škoda, že jsme nevyužili více jak jednu šanci. Výborný výkon, který potvrdil gólem, předvedl Majer."

Sestava FK Mladá Boleslav U18: Barták - Johanides (46. Motyčka), Bárta (46. Johanides), Šmejda, Skramuský (46. Kučera) - Lukáč, Majer - Nejschleba (46. Milner) - Havlina (46. Smejtek), Kučera (46. Gracl) - Milner (46. Havlina).

Branky: 70. Majer - 10. Jirkovský.

Fanshop banner