Bucha z Plzně bude v jarní sezóně hostovat v Boleslavi
Klub

Bucha z Plzně bude v jarní sezóně hostovat v Boleslavi

Redakce

Zanedlouho jedenadvacetiletý středopolař Pavel Bucha přichází v prvních únorových dnech z Plzně na hostování do FK Mladá Boleslav. V prvním mistrovském utkání jarní sezóny proti plzeňskému týmu pochopitelně ještě nastoupit nemůže.

„Pavel byl v posledním půlroce nedílnou součástí prvního týmu Viktorie a nasbíral cenné zkušenosti na hřišti i mimo něj v rámci úspěšného plzeňského podzimu. V zimní přípravě poctivě pracoval, klub stál o jeho setrvání také pro jarní část současného ročníku. Je však jasné, že v nabitém kádru by nedostal tolik herních příležitostí a jsme tak velmi rádi, že jsme se s vedením Plzně dohodli na půlročním hostování v Mladé Boleslavi. Sportovní vedení Boleslavi mělo o tuto variantu dlouhodobý zájem a Pavel dostane šanci dále rozvinout svůj potenciál," upřesnil hráčův manažer Viktor Kolář pozadí transferu.

Pavel Bucha je rodákem z Nelahozevsi a v letošním březnu oslaví jedenadvacáté narozeniny. S fotbalem začínal v Čechii Kralupy nad Vltavou (2004-06), odkud přes Neratovice (2006-07) putoval do pražské Slavie, jejímž kmenovým hráčem se stal po ročním hostování v létě 2008. Patřil k oporám slávistických dorosteneckých družstev a od léta 2017 také juniorky. Na začátku roku 2018 byl přeřazen do prvoligového týmu, ale v létě vypověděl v SK Slavii smlouvu, když se nedohodl na prodloužení, a podepsal kontrakt s plzeňskou Viktorii. V nejvyšší české lize dosud nastoupil do pěti utkání loňské jarní sezóny v sešívaném dresu, v Plzni se na podzim 2018 do áčka neprosadil. Do FK Mladá Boleslav přichází na pětiměsíční hostování do konce června 2019.

Fanshop banner