Vavruška školí fotbalisty a florbalisty, kudy dojít k úspěchu
Klub

Vavruška školí fotbalisty a florbalisty, kudy dojít k úspěchu

Redakce

Netradiční, ovšem o to více perspektivní spolupráci navázaly mladoboleslavské kluby fotbalu a florbalu. FK Mladá Boleslav a Technology Florbal Mladá Boleslav v loňském roce začaly úzce spolupracovat v komunikaci, marketingových projektech, seminářích pro trenéry a hráče.

Prvním projektem byl společný seminář pro trenéry fotbalu a florbalu na téma Řízení týmu a komunikace s hráčem. Přednášejícím byl šéftrenér mládeže FK Mladá Boleslav David Vavruška. „Celou akci jsem považoval za úžasnou, byla velmi živá a věřím, že trenérům se podněty ze semináře budou hodit v jejich práci," pochvaloval si tvůrčí atmosféru akce David Vavruška.
Dalším pokračováním byl Vavruškův seminář se zaměřením na aktivní mladé sportovce Mentální trénink. Trenéři, experti a odborníci všeho druhu dobře vědí, že kondiční a technicko-taktická připravenost sportovců je vyrovnaná, neboť tréninkové podmínky a trenérská vzdělanost jsou v mnoha soupeřících sportovních klubech srovnatelné. Velmi důležitou nadstavbou sportovců pro dosažení vítězství je potom mentální připravenost, psychická odolnost jednotlivců i celého kolektivu. „Rozdíl mezi špičkovým a průměrným hráčem je v psychické schopnosti a odolnosti," zdůraznil David Vavruška na úvod své přednášky. Následoval příliv motivačních myšlenek a životních zásad. „Dávejte pryč všechna negativa. Co můžete ovlivnit, snažte se ovlivnit, co ovlivnit nemůžete, to z mysli odstavte." Dvě hodiny mentálního tréninku pro každého, kdo se zaujetím přemýšlí nad radami zkušeného experta a kdo kriticky přemýšlí sám nad sebou. Kdo to umí, má náskok, kdo se doučí, má šanci náskok dohnat. Ve sportu i v životě.

Fanshop banner