Osmnáctiletí remizovali s dospělým soupeřem
Klub

Osmnáctiletí remizovali s dospělým soupeřem

Redakce

Při soustředění v Ústí nad Orlicí v pátečním večeru osmnáctiletí dorostenci remizovali s dospělým týmem z České Třebové, který je účastníkem pardubického krajského přeboru.

První poločas začali boleslavští dorostenci dobře a již ve druhé minutě měli šanci při protiútoku dva na jednoho, ale Milner s Havlinou možnost ke skórování nevyužili. Přesto se radovali jako první v tomto střetnutí.
Ve 13. minutě centr Johanidese skončil nečekaně za zády českotřebovského brankáře - 1:0. Ve 20. minutě se při nešťastné srážce se soupeřovým záložníkem zranil boleslavský brankář Barták a oba byli nuceně vystřídáni. Bohužel rozhodčí střet posoudil jako nedovolený zákrok brankáře a z nařízeného pokutového kopu Česká Třebová vyrovnala na 1:1. Za necelou minutu Českotřebovští dokonali obrat ve skóre, když lehký oblouček zapadl pod horní tyč za nového boleslavského brankáře Kocmicha - 1:2. Ve 39. minutě při nejhezčí ofenzivní akci boleslavských dorostenců po pravé straně dokončil postupný útok Kučera centrem na Havlinu, jenž zakončení zvládl přesně - 2:2.

Ve druhém poločase padla jedna branka na každé straně. Nejprve v 65. minutě Milner skvěle nachystal gólovou pozici Graclovi a ten se do prázdné branky nemýlil 3:2. O pět minut později mohl navýšit boleslavské vedení Motyčka, ale z blízka hlavičkoval pouze do rukou brankáře. V 75. minutě Českotřebovští vyrovnali, když využili chyby boleslavské obrany v pokutovém území - 3:3. Blízko vítězné trefy byl boleslavský Mísař, ale jeho hlavička po rozehraném rohového kopu nebyla přesná.

Trenér boleslavských dorostenců Jan Navrátil spokojený nebyl: „První poločas jsme měli lepší, než druhý. Obranná fáze celého našeho týmu byla podprůměrná. Měli jsme soupeře předčit rychlostně a vytrvalostně, ale to se nestalo."

Sestava FK Mladá Boleslav U18: Barták (21. Kocmich) - Kučera (65. Mísař), Lazarchuk, Mísař (46. Šmejda), Johanides - Majer (65. Gracl), Lukáč (46. Chleborád) - Gracl (65. Kučera), Havlina (65. Lukáč), Motyčka - Milner (65. Havlina).

Góly FK MB U18: Johanides, Havlina, Gracl.

Fanshop banner