Dospělému diviznímu protivníkovi usnadnili výhru hrubými chybami
Klub

Dospělému diviznímu protivníkovi usnadnili výhru hrubými chybami

Redakce

Čtvrté zimní přípravné utkání prohráli boleslavští devatenáctiletí dorostenci v rámci soustředění v Ústí nad Orlicí s dospělým divizním týmem Spartaku Slatiňany. Po vyrovnaném průběhu obdrželi dva góly po vlastních chybách. Hrálo se předposlední lednový den na hřišti sportovního areálu v Ústí nad Orlicí.

Hned v úvodu utkání ve 3. minutě neudržel boleslavský gólman Štipl, když byl atakován při výskoku u levé tyče své branky, míč v rukavicích a ten mu propadl do branky - 1:0.
V 18. minutě Kalabis získaný míč rozehrál doprava na Paru, jenž centrem do slatiňanské šestnáctky našel Maška, který byl při pokusu o zakončení zblokován. Ve 26. minutě po faulu na Gombáše rozehráli Boleslavští standardku centrem do slatiňanské šestnáctky, kde byl u zadní tyče Kalabis zblokován při pokusu o zakončení. Ve 34. minutě po rohovém kopu útočník Slatiňan těsně minul hlavou zadní tyč boleslavské branky.

V úvodu druhé poloviny utkání v 50. minutě se při samostatném průniku těsně před šestnáctkou Slatiňan po špatném došlapu zranil boleslavský ofenzivní hráč Pánek, což mu zabránilo v zakončení. V 55. minutě po Nejeschlebově přihrávce Vozábovi zastavili rozhodčí boleslavskou akci kvůli ofsajdu.
V 58. minutě po přihrávce zprava na střed převzal útočník Slatiňan míč před boleslavskou šestnáctkou a nikým neatakován postupoval proti gólmanovi Hartychovi, podle něhož přesnou střelou zvýšil na 2:0.
V 65. minutě po narážečce s Moravčíkem se ve slatiňanské šestnáctce neprosadil Bičiště. V 67. minutě se Slatiňany ubránily prvnímu boleslavskému rohovému kopu. V závěru utkání boleslavští dorostenci marně usilovali o korekci dosavadního stavu. V 81. minutě po Parově přihrávce Kalabis neproměnil sólo proti soupeřově brance, kterou při zakončení těsně minul. V 89. minutě po spolupráci Nejeschleby s Parou odcentroval Skramuský do slatiňanské šestnáctky, ale rozběhnutý Böhm se proti soupeřově defenzivě neprosadil.

Trenér boleslavských dorostenců Martin Mrvík litoval fatálních chyb, které o prohře rozhodly: „Na velmi těžkém terénu se hrál v celku svižný a opticky vyrovnaný zápas. Bohužel náš tým udělal dvě velké chyby a soupeř jich dokázal využít. Naše dvě velké šance ve druhé polovině zůstaly nevyužity. Z naší strany jsem zaznamenal spoustu nepřesností v jednoduchých přihrávkách a při převzetí nás neposlouchal míč. Velký problém jsme měli v soubojovém chování. Potěšilo mě závěrečných dvacet minut, kde jsem po delší době viděl týmovost a chuť s výsledkem něco udělat. Doufám, že v dalších zápasech na slušný závěr z tohoto utkání navážeme."

Sestava FK Mladá Boleslav U19 v 1. poločase: Štipl - Zmij, Kalabis, Blažíček, Skramuský - Michal Mašek - Para, Gombáš, Majer, Moravčík - Vozáb.
Sestava FK Mladá Boleslav U19 v 2. poločase: Hartych - Mrnka, Bárta, Böhm, Skramuský - Michal Mašek (70. Kalabis) - Nejeschleba, Majer (70. Michal Mašek), Pánek (51. Moravčík), Bičiště - Vozáb (70. Para).

Fanshop banner