Sobotním duelem s Benátkami završí boleslavští fotbalisté zimní přípravu
Klub

Sobotním duelem s Benátkami završí boleslavští fotbalisté zimní přípravu

Redakce

Utkání FK Mladá Boleslav - SK Benátky nad Jizerou se hraje v sobotu 2. února 2019 od 15 hodin na hřišti v areálu mladoboleslavského Městského stadionu. Pro boleslavské fotbalisty bude střetnutí s divizním soupeřem závěrečným herním testem před startem jarní sezóny FORTUNA:LIGY.

Boleslavský trenér Jozef Weber v dosavadních osmi lednových zápasech, z nichž tři se konaly na Maltě, dal příležitost třem brankářům a pětadvaceti hráčům. Králem zimních střelců je se čtyřmi trefami Ladislav Takács. Celkem Boleslavští v zimní přípravě nastříleli jedenadvacet gólů: 4 - Takács, 2 - Jelínek, Ladra, Přikryl, 1 - Ewerton, Fulnek, Hašek, Komlichenko, Matějovský, Daniel Novák, Tulio, Pech, Šušnjar, Tvaroh, Valenta.

SK Benátky příští rok oslaví sto let existence, neboť fotbalová historie se v Benátkách nad Jizerou píše od roku 1920. Klub většinu své existence působil ve středočeských krajských soutěžích. V posledních pěti letech si jeho příznivci užívají historicky nejslavnější éru. Benátečtí v roce 2014 postoupil do divize a v dalším roce hned do České fotbalové ligy, kterou po třech soutěžních ročnících opustili vloni. V současnosti v divizní skupině C jsou na třetí příčce s odstupem tří bodů na vedoucí duo, které tvoří podobně ambiciózní týmy Jiskra Mšeno a FC Čáslav. O návrat na třetiligovou úroveň usilují pod vedením trenéra Lukáše Jarolíma, který své první zkušenosti s fotbalovým koučováním získal v roli asistenta Milana Pechance u mladoboleslavské juniorky. Benátečtí fotbalisté začali zimní přípravu až v polovině ledna a v dosavadním jediném přípravném utkání porazili družstvo mladoboleslavských starších dorostenců jednoznačně 5:0 (góly Jimmy 2, Šimeček, Boček a Mbah). Zápas s prvoligovým týmem FK Mladá Boleslav bude jejich teprve druhou herní prověrkou v aktuálním přípravném období.

Fanshop banner