Kanonýr Komlichenko přestoupil z Krasnodaru do Boleslavi
Klub

Kanonýr Komlichenko přestoupil z Krasnodaru do Boleslavi

Redakce

Nejproduktivnější fotbalista české FORTUNA:LIGY Nikolay Komlichenko po roce a půl trvajícím hostování se definitivně stal kmenovým hráčem FK Mladá Boleslav. Necelé dva týdny před startem jarní prvoligové sezóny přestoupil z FK Krasnodar do FK Mladá Boleslav a podepsal tříapůlletou smlouvu do konce června 2022.

„V Mladé Boleslavi jsem velice spokojený a jsem rád, že už jsem kmenovým hráčem FK Mladá Boleslav, za to patří poděkování agentuře Sportinvest a hlavně panu Kolářovi," řekl Nikolay Komlichenko. „Nic jiného, než Mladou Boleslav jsem nepreferoval. Nikam jinam jsem jít nechtěl. Na jaře očekávám, že se má tvrdá práce z tréninku projeví na hřišti, že se budu zlepšovat a že budu pomáhat týmu a klubu," dodal ruský ostrostřelec.

„Zcela jistě je to jeden z největších přestupů v historii FK Mladá Boleslav. Z jeho uskutečnění jsem opravdu šťastný, protože Komlichenka jsem poznal jako velmi charakterního člověka," poznamenal prezident FK Mladá Boleslav Josef Dufek. Třiadvacetiletý forvard Nikolay Komlichenko je rodákem z Plastunovskaje v Krasnodarském kraji. V FK Krasnodar začal s fotbalem v mládežnických družstvech a prosadil se do ruských reprezentačních týmů U19 a U21. Když se posunul mezi dospělé, tak jej vedení klubu poslalo na hostování nejprve do FK Černomorec Novorossijsk (2015) a později do FC Slovan Liberec (podzim 2016). V libereckém dresu v podzimní sezóně 2016 ve dvanácti ligových zápasech nastřílel tři góly, dalších sedm přidal v přípravě a čtyři v zápasech Evropské ligy. Na začátku kalendářního roku 2017 se vrátil do FK Krasnodaru, odkud v červenci téhož roku přišel na hostování do FK Mladá Boleslav.

V mladoboleslavském dresu dosud odehrál pětatřicet prvoligových utkání a nastřílel v nich dvaadvacet gólů. V aktuálním ročníku 2018-19 je na čele žebříčku ligových kanonýrů s osmnácti trefami. Na začátku mladoboleslavského angažmá v létě 2017 stihnul dva starty ve třetím předkole Evropské ligy. V českém poháru nastoupil do třech utkání bez jediného skórování. V přípravných jedenadvaceti zápasech dal osm gólů.
Po osmnáctiměsíčním hostování se rozhodl k přestupu z FK Krasnodar do FK Mladá Boleslav. V lednu 2019 podepsal s mladoboleslavským klubem smlouvu na tři a půl roku, to znamená s platností do 30. června 2022.
Prezident FK Mladá Boleslav Josef Dufek neskrýval nadšení z realizace Komlichenkova přestupu: „Důležitým impulsem byl příchod trenéra Webera. V loňské jarní sezóně bylo vidět, že na Komlichenka hodně sází a tak jsme se dohodli, že budu s příslušnými hráčskými agenty jednat o prodloužení jeho hostování na další sezónu, a Sport Investu patří poděkování, že se ten záměr podařilo dotáhnout. A když Kolja na podzim nastřílel osmnáct gólů v osmnácti odehraných ligových zápasech, tak jsem rád, že jsme se s Krasnodarem dohodli na přestupu a Komlichenko již letos patří Mladé Boleslavi."

Komlichenko měl do letošního léta smlouvu na hostování s opcí na přestup, čehož mladoboleslavský klub využil již v zimním přestupním termínu ke včasnému jednání. Jednoduchá nebyla, ale ani ne tak složitá, jak by nezasvěcený pozorovatel očekával. „Kolem Komlichenka se motalo několik zájemců, z nichž někteří doufali, že dojde k nějaké disharmonii mezi mladoboleslavským a krasnodarským klubem. V této souvislosti patří velký dík představitelům Krasnodaru za rychlé a korektní jednání. Za zdařilý výsledek dlouhodobé a náročné práce patří poděkování našemu sportovnímu řediteli Josefu Jinochovi a Sport Investu," prozradil Josef Dufek, jenž si realizaci přestupu Komlichenka opravdu užívá. „Jsem nyní nabuzený k dalšímu doplnění mužstva. Nedočkavě očekávám mistrovská utkání, protože skládáme opravdu dobré mužstvo. Kromě Komlichenka jsme udrželi Přikryla a přivedli spoustu mladých talentovaných hráčů. Mám velká očekávání, ale bude to hodně o trpělivosti trenérů, klubových funkcionářů a hlavně fanoušků," dodal Josef Dufek.

„Velmi nás těší, že se přestup Nikolaye Komlichenka podařilo dotáhnout v co možná nejrychlejším čase. Celá situace nebyla tak jednoduchá, jak by se mohlo zdát, díky tak patří především Mladé Boleslavi za rychlé a konkrétní jednání. Mladá Boleslav ví, jakého hráče si smluvně zajistila. Kolja vede střeleckou tabulku ligy a prosazuje stabilně vysokou výkonnost, má navíc obrovskou chuť se dále rozvíjet a zlepšovat. Pořád je mu teprve třiadvacet let a to nejlepší má před sebou," uvedl hráčův agent Viktor Kolář ze Sport Investu.

Fanshop banner