Boleslavští na perfektně připravené trávě nečekaně často chybovali
Klub

Boleslavští na perfektně připravené trávě nečekaně často chybovali

Redakce

Předposlední přípravné utkání se mladoboleslavským fotbalistům moc nepovedlo, neboť po půlhodině prohrávali o dva góly a po celé utkání ztrátu doháněli. Nakonec zápas dovedli do remízy, ze které se moc neradovali hráči ani trenéři. Oba, boleslavský Weber i hradecký Frťala, poslali na hřiště postupně téměř dvě jedenáctky.

Na začátku prvního poločasu byli ofenzivně nebezpečnější Hradečtí, což také zúročili ve vedoucí gól, ke kterému za necelou půlhodinu přidali druhý. Boleslavští se sice dvakrát dostali na dostřel soupeřovy branky, ovšem pokusy Přikryla a Komlichenka gólman Ottmar vyrazil.
V 7. minutě získali Hradečtí první roh a po jeho rozehrání exboleslavským Kateřiňákem ve shluku hráčů před boleslavskou brankou spadl míč na Chalušovu ruku a rozhodčí Franěk nekompromisně nařídil pokutový kop, který Kateřiňák proměnil - 0:1.
Od obdrženého gólu měli chvíli více ze hry Boleslavští, ale bez úspěšné koncovky. Dva boleslavské rohy Matějovský rozehrál nakrátko a po následných centrech se opakovaně neprosadil hlavičkující Takács. Ve 14. minutě hradecký trestňák rozehrál Kateřiňák téměř z půlky do boleslavské šestnáctky a Kvída slabě hlavičkoval do Šedovy náruče. V 16. minutě Komlichenko neuspěl v tvrdém střetu s hradeckým gólmanem na hraně malého vápna. V příští minutě Přikrylovu bombu Ottmar vyrazil od pravé tyče. V 25. minutě promarnili Boleslavští dva rohy a ve 26. minutě po v pořadí již pátém boleslavském rohu vyrazili Hradečtí do brejku, ale Hubínek nepustil Kateřiňáka do šance.
Ve 28. minutě Šípkův centr z pravé strany Urma z pěti metrů snadno doklepl do boleslavské branky - 0:2.
Po druhém góle Boleslavští znervózněli a marně se snažili zpřesnit hru, aby pozměnili nepříznivé skóre. Fulnekův centr Komlichenko z malého vápna hlavou neusměrnil. Ve 38. minutě Hradečtí kopali druhý roh a o tři minuty později Boleslavští již sedmý roh, ale oba týmy své standardky promarnily. Ve 41. minutě Matějovský rozehrál trestný kop jen přiťuknutím Komlichenkovi a jeho přízemní bomba se od pravé tyče odrazila do gólmana Ottmara a od něho mimo branku. Za dvě minuty po Matějovského rohu Komlichenko střílel pouze do bránících hráčů. V předposlední minutě první půle Matějovský poslal trestný kop z osmnácti metrů obloučkem na malé vápno, kde hradecký gólman Ottmar převálcoval Chaluše.

Ve druhém poločase sice začali Boleslavští střílet góly, ale víc, než remízy nedosáhli.
V 51. minutě po desátém rohu Boleslavští obléhali tak dlouho hradeckou šestnáctku, až po Matějovského centru Komlichenko u koncové lajny vydřel míč a z jeho přihrávky před branku Takács z metru doklepl do sítě - 1:2.
V příští minutě po dalším boleslavském rohu Přikryl pálil z dálky nepřesně. V 54. minutě Hradečtí promarnili svůj třetí roh, ale záhy opět vedli o dva góly.
V 56. minutě v boleslavské šestnáctce Klíma podcenil vysoký míč, který za jeho zády zpracoval Kateřiňák a přízemní střelou prostřelil Šedu - 1:3.
Následovalo usilovné a mnohdy i zbrklé atakování hradecké šestnáctky. V 57. minutě Komlichenko z deseti metrů vysoko přestřelil branku. O minutu později po dvanáctém boleslavském rohu Komlichenkovu hlavičku k levé tyči gólman Vízek lapil. Kolem 60. minuty Boleslavští nevyužili dva rohové kopy.
V 65. minutě předvedl Matějovský, jak střílet na soupeřovu branku, a z patnácti metrů čistým nártem snížil na 2:3.
V 71. minutě za Maškovou kolmicí pádil Komlichenko, ale gólman soupeře Vízek byl u míče dříve.
V 72. minutě za podražení Maška hluboko v hradeckém vápně nařízený pokutový kop proměnil Komlichenko dělovou ránou ve svůj první gól v letošní zimní přípravě a vyrovnal tak na 3:3.
V 75. minutě Mašek marně hledal dlouhým pasem Komlichenka, kterého k míči nepustil Jukl. Za tři minuty Komlichenko obral o míč stopera Kvídu, ovšem při blafáku brankáři se dostal ze střeleckého úhlu a z nadějné situace nic nebylo. V 79. minutě Matějovský našel v soupeřově šestnáctce Komlichenka, ale tomu zakončení zablokovali pro hradeckou jistotu dva obránci. V závěrečné desetiminutovce Boleslavští vítězný gól nedali, přestože neúnavně dobývali hradeckou branku. V 86. minutě Hradečtí vydřeli čtvrtý roh, ale nevyužili ho, stejně se neprosadili Boleslavští v následném brejku. V 88. minutě Takács obloukem za obranu soupeře vyzval Komlichenka a ten v tvrdém střetu s gólmanem neuspěl. V posledních dvou minutách několik boleslavský střel odvrátili hradečtí obránci obětavými zákroky, opakovaně vykopávali míč z brankové lajny a úspěšně odolali i šestnáctému boleslavskému rohu.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda (59. Stejskal) - Hašek (46. Klíma), Chaluš (59. Křapka), Šušnjar, Fulnek (81. Provazník) - Takács, Hubínek (46. Mašek) - Ladra (59. Ewerton), Matějovský (81. Pech), Přikryl (59. Tataev) - Komlichenko.

Sestava FC Hradec Králové: Ottmar (46 Vízek) - Kopečný (46. Finěk), Kvída, Martinec, Urma (46. Plašil) - Jukl - Šípek, Janoušek (46. Firbacher), Kateřiňák (62. Soukeník), Leibl (59. Mahr) - Kropáček (46. Černý).

Góly: 51. Takács, 65. Matějovský, 72. Komlichenko (z pokutového kopu) - 8. (z pokutového kopu) a 56. Kateřiňák, 28. Urma

Rozhodčí: Franěk - Blažej, Flimmel

Diváků: 105

Fanshop banner