Obránce Tvaroh přišel do Boleslavi se zkušenostmi ze Sparty a Ingolstadtu
Klub

Obránce Tvaroh přišel do Boleslavi se zkušenostmi ze Sparty a Ingolstadtu

Redakce

Rozsáhlou enklávu mladíků odchovaných mladoboleslavským klubem letos v prvoligovém kádru rozšířil srovnatelně mladý obránce Philipp Tvaroh, který se narodil před dvaceti lety v únoru 1999 v německém Kölnu. V pěti zimních přípravných zápasech odkopal 165 minut a dal jeden gól při boleslavské kanonádě proti třetiligové Dobrovici.

Přestože se narodil v Německu, tak fotbalově vyrostl v pražské Spartě, v jejímž dresu získal v roce 2017 český titul v dorostenecké kategorii U19 a v dresu české šestnáctileté reprezentace odehrál pět zápasů. S čerstvou medaili za dorostenecký titul a bezprostředně po zvládnutí maturity v létě 2017 přestoupil do německého FC Ingolstadt. Od ledna 2019 je hráčem FK Mladá Boleslav, což pro něho není neznámé prostředím. Na mladoboleslavském městském stadionu hrál mistráky v dorostenecké lize a v loňském listopadu absolvoval testování, na jehož základě se potom uskutečnil jeho přestup z Ingolstadtu.
Jak vzpomíná na působení v AC Sparta Praha, jaké zkušenosti získal v FC Ingolstadt, jak se cítí v Mladé Boleslavi a jaké má ambice pro letošní rok, si poslechněte v interview pro TV Bolka.

Fanshop banner