Osmnáctiletí dorostenci přemohli dospělý sobotecký tým z krajského přeboru
Klub

Osmnáctiletí dorostenci přemohli dospělý sobotecký tým z krajského přeboru

Redakce

Ve druhém letošním přípravném zápase osmnáctiletí dorostenci na domácí umělé trávě porazili dospělý tým Sobotky hrající Královéhradecký krajský přebor a pro který to bylo první přípravné utkání v tomto roce.

V úterním podvečeru 22. ledna 2019 pravé zimní počasí nebylo na překážku ofenzívnímu fotbalu. Z mnoha šancí v průběhu utkání padlo osm gólů.
První změnu skóre zařídil ve 12. minutě boleslavský Chleborád, když se po rohovém kopu Gracla trefil přesně - 1:0. O deset minut později bylo skóre srovnané, neboť sobotecký útočník se dobře uvolnil kolem boleslavského stopera Lazarchuka a razantní střelou srovnal na 1:1. Dorostenci však uprostřed poločasu během jedné minuty odskočili o dva góly. Nejprve Havlina díky skvělé reakci zvýšil na 2:1 a poté Kučera dorazil střelu Lukáče - 3:1. Sobotečtí však ještě do přestávky podruhé srovnali. Nejprve ve 31. minutě rychlým protiútokem potrestali boleslavskou ztrátu míče při postupném útoku 3:2. O tři minuty později se po rohovém kopu prosadili přesnou hlavičkou - 3:3.
Ve druhém poločase stříleli góly už pouze boleslavští dorostenci, kteří častěji drželi míč a neúnavně dobývali obranný blok soupeře. V 62. minutě po faulu na Havlinu získali Boleslavští výhodu přímého trestného kopu a Snížek se trefil přesně, čímž posunul skóre na 4:3. Konečnou podobu výsledku stanovil v 82. minutě Lazarchuk po rozehraném rohovém kopu zakončením u zadní tyče - 5:3.

Trenér boleslavských dorostenců Jan Navrátil i ve vyhraném zápase viděl mnoho herních prvků k nápravě: „Je pozitivní, že jsme vstřelili pět gólů, ale v útočné fázi při tvorbě hry jsme udělali spoustu chyb. Tři góly jsme dali po standardních situacích, na které jsme se v tomto zápase chtěli zaměřit. V obranné fázi jsme pozdě reagovali při ztrátě míče a soupeř měl hodně šancí. Ke zlepšení je prostor i v bránění v pokutovém území, na kterém zapracujeme v tréninkovém procesu."

Sestava FK Mladá Boleslav U18: Kosmich (46. Barták) - Prajs, Lazarchuk, Mísař, Johanides - Gracl (75. Lukáč), Chleborád (46. Snížek) - Motyčka, Lukáč (46. Svoboda), Kučera - Havlina.

Góly FK MB U18: Chleborád, Havlina, Kučera, Snížek, Lazarchuk.

Fanshop banner