Šestnáctiletí prohráli devítigólovou přestřelku
Klub

Šestnáctiletí prohráli devítigólovou přestřelku

Redakce

Ve třetím kole semifinálové skupiny Memoriálu Vlastislava Marečka předvedli šestnáctiletí fotbalisté Boleslavi i Olomouce kvalitní výkony s častou a úspěšnou střelbou. Z výhry se radovali šťastnější olomoučtí dorostenci.

V úvodu utkání byli lepší Olomoučtí. Dominovali na míči a byl aktivnější. Ke dvěma gólům se však dostali snadno, neboť jim je doslova Boleslavští darovali individuálními chybami. Po Maškově snížení na rozdíl jediné branky se Boleslavští do utkání vrátili a hru vyrovnali. Bohužel se dopustili v defenzívě dalšího kiksu a tak poločas prohráli o dva góly.

Ve druhé půli se podával oboustranně útočný fotbal. Hrálo se ve velké intenzitě nahoru dolů, akce střídala akci. Boleslavští utkání rozhodně nechtěli vzdát, proto přidali v aktivitě na míči a důrazu v osobních soubojích. Zaslouženě vyrovnali, když se v rozpětí tří minut trefili nejprve Lukáš Mašek, podruhé v tomto utkání, a po něm Gregor. Přestřelka, jak má být, pokračovala. Nerozhodný výsledek vydržel pouze dvě minuty, neboť v 57. minutě Olomoučtí šli opět do vedení. Boleslavští nepolevili v tempu, s jakým vlétli do druhého poločasu, a v 67. minutě Stránským vyrovnali na 4:4.
Zbývajících dvacet minut se nadále hrál technický fotbal ve velikém tempu. Oba týmy žily, na hřišti to jiskřilo, nikdo nechtěl prohrát a přihlížejícím lidem se utkání muselo líbit. Čtvrt hodiny před koncem Olomoučtí vsítili pátý gól a tentokrát těsné vedení uhájili do konečného hvizdu rozhodčího.

Boleslavský trenér Jaroslav Machač byl z úrovně střetnutí nadšený: „Prohra nás mrzí jako jakákoliv jiná. Ovšem dnes můžeme být na sebe hrdí. Nabídli jsme společně se soupeřem fotbal, jaký by se měl v této kategorii hrát, to znamená útočný, aktivní, bez zábran, odvážný a pracovitý. Už teď se těšíme na odvetu, a to ze dvou důvodů. Víme, že se můžeme těšit na další kvalitní střetnutí a také že máme Sigmě výsledkově co vracet."

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Ulrich (46. Vaněk) - Holakovský (46. J. Vlček), Vinický (67. Holakovský), Vostřel (46. Kühmel), Tykva (67. Chalupník) - Chalupník (46. Vostřel, 67. Dohalský), Dohalský (46. Zedníček) - Kubát (46. Gregor), Mašek, Smožanyk (67. Kubát) - Stránský.

Góly FK MB U16: 30. a 52. Lukáš Mašek, 55. Gregor, 67. Stránský

Fanshop banner