Osmnáctiletí první přípravný duel prohráli
Klub

Osmnáctiletí první přípravný duel prohráli

Redakce

K prvnímu utkání zimní přípravy nastoupili boleslavští osmnáctiletí dorostenci až v druhé polovině ledna proti olomouckým vrstevníkům a po bezgólovém poločase ho těsně prohráli.

Od úvodních minut byli dorostenci olomoucké Sigmy nebezpečnějším týmem a vytvářeli si střelecké pozice. Už v 8. minutě měli první velkou příležitost, ale nebezpečné zakončení se nevešlo mezi tři tyče. Ve 26. minutě při další olomoucké šanci, tentokrát po rohovém kopu, skvěle zasáhl brankář Barták a zabránil téměř jistému gólu. O čtyři minuty později boleslavský gólman zmařil soupeřův samostatný únik, a když Barták eliminoval i další vyloženou šanci Sigmy ve 44. minutě, skončil poločas bezgólovou remízou.

Po přestávce už góly přišly. První padl do olomoucké sítě.
V 55. minutě Havlina perfektně trefeným volejem poslal Boleslav do vedení - 1:0.
Příznivý stav skóre udrželi boleslavští dorostenci jen šest minut.
V 61. minutě Olomoučtí po rychlém protiútoku srovnali na 1:1.
V 72. minutě byli blízko vedení boleslavští dorostenci, ale po Lukáčově akci Kučerovo zakončení gólem neskončilo. Rozhodující gól, bohužel v olomoucký prospěch, padl krátce před koncem.
V 87. minutě Boleslavští zastavili soupeře faulem a exekutor olomouckého trestného kopu se trefil přesně - 1:2.

Sestava FK Mladá Boleslav U18: Barták (46. Kocmich) - Kučera (80. Motyčka), Lazarchuk, Mísař, Johanides - Lukáč, Chleborád - Motyčka (65. Svoboda), Svoboda (46. Prajs), Gracl - Havlina.

Gól FK MB U18: Havlina

Fanshop banner