V druhém zimním zápase těsně přemohli divizní tým
Klub

V druhém zimním zápase těsně přemohli divizní tým

Redakce

Junioři doplnění zkušenými hráči, kteří jsou aktuálně mimo prvoligový kádr, měli po celé utkání výraznou převahu, ale do finální přihrávky a zakončení je dobře organizovaný divizní soupeř pouštěl minimálně. Příští přípravou FK Mladá Boleslav U21 bude utkání proti diviznímu týmu FK Jiskra Mšeno na hřišti s umělou trávou v jabloneckém areálu Břízky v sobotu 26. ledna od 11 hodin.

V úvodu prvního poločasu za zmínku stál v 15. minutě Konatého dobrý průnik se zakončením, které však gólem neskončilo. Soupeř byl vzápětí úspěšnější.
V 17. minutě Dvůr Králové předvedl rychlý brejk, ze kterého získal výhodou rohového kopu, po jehož rozehrání se v boleslavské šestnáctce prosadil pohotový Vitebský - 0:1.
Boleslavští za nepříznivého stavu zvýšili aktivitu, ale k vyrovnání využili až třetí šanci. V 18. minutě Valentovo zakončení postrádalo potřebný efekt a v 25. minutě Dohnalík neprostřelil spolehlivého dvůrkrálovského brankáře Janíčka.
Ve 35. minutě vyrovnal zkušený Valenta - 1:1.

Druhý poločas byl opět o dobývání dvůrkrálovské branky, což se boleslavským juniorům povedlo pouze jednou.
V 58. minutě po opakované střele Valenta dal vítězný gól - 2:1.
Ve zbývající půlhodince museli Boleslavští být neustále velmi pozorní, neboť protivník čekal na jakoukoli příležitost k zakončení a jeho brejky byly hodně nebezpečné.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Kamenár (46. Truksa) - Pauschek, Glöckner, Komma, Křapka - Zabilanský, Dib, Machů, Valenta, Konaté - Dohnalík. V průběhu utkání se do hry hokejovým střídáním dostali také Košek a Procházka.

Góly: 35. a 58. Valenta - 17. Vitebský

Fanshop banner