Na Maltě hráči pilují především herní dovednosti
Klub

Na Maltě hráči pilují především herní dovednosti

Redakce

Hráči FK Mladá Boleslav po sobotním těsně prohraném utkání s momentálně nejlepším slovenským týmem ŠK Slovan Bratislava, jenž z podzimních osmnácti ligových mistráků ani jeden neprohrál, podstoupili důkladnou regeneraci a po ní půlhodinový týmový mítink, při kterém měl pochopitelně hlavní slovo trenér Jozef Weber.

Následující třetí lednová neděle nebyla pro fotbalisty dnem volna, přestože ji trávili v rekreační destinaci St. Pauls Bay na Maltě. Dopoledne makali v posilovně, jejíž vybavení odpovídá všem moderním sportovním požadavkům. Také nabídka šesti tréninkových ploch s přírodní trávou maximálně splňuje nároky na kvalitní herní přípravu. V noci ze soboty na neděli sice na Maltě vydatně pršelo, ale přes den se teploty pohybují v rozmezí 15-18°C. Nedělní odpolední trénink byl zaměřený na individuální i týmovou práci s míčem a na zdokonalování herní součinnosti. Po večeři hráče čeká mítink s fotbalovou teorií doplněnou videem. „Hráči mají dobré podmínky pro herní přípravu a všichni společně věříme, že se to projeví v ligových zápasech jarní sezóny," vyjádřil shodné mínění hráčů, trenérů i klubového vedení manažer komunikace Jiří Koros.
Všichni hráči přítomní na maltskému kempu jsou zdraví, pouze brazilský obránce Mario Túlio si stěžuje na potíže s nataženým zadním stehenním svalem. Kvůli zdravotním komplikacím zimní přípravu nezahájili naplno, ale jen s doporučeným omezením dva hráči v pooperačních rekonvalescencích. Čerstvý táta dcery Lilien Petr Mareš je po operaci zlomené zánártní kůstky na levé noze a David Novák doléčuje operovanou tříselnou kýlu. Oba proto zůstali doma a na Maltu neodcestovali.

Fanshop banner