Starší dorostenci do roku 2019 odstartovali nepovedeně
Klub

Starší dorostenci do roku 2019 odstartovali nepovedeně

Redakce

První přípravné utkání na jarní část mistrovského ročníku 2018-19 prohráli boleslavští devatenáctiletí dorostenci na domácím hřišti s druholigovými vršovickými Bohemians. Po vyrovnané první polovině utkání, v níž Boleslavští vedli, ale soupeř stihl ještě před přestávkou srovnat, ve druhém poločase byli aktivnější dorostenci Bohemians a svou převahu potvrdili druhou brankou, kterou rozhodli utkání ve svůj prospěch.

V úvodu si Boleslavští připravili první šanci, když po centru Böhma za soupeřovu obranu Milner v důrazném souboji přehrál vršovického obránce, ale střelou z úhlu gólmana nepřekonal. Ve 23. minutě zakončil Vozáb první boleslavský rohový kop hlavou nepřesně.
Ve 29. minutě po Parově centru a Vozábově prostrčení míče přes stopera Milner obloučkem do růžku branky Bohemians dal vedoucí gól - 1:0.
Ve 31. minutě po rohovém kopu Bohemians se z nastalé nepřehledné situace Boleslavští šťastně vymanili. Ve 36. minutě Bičiště zachytil rozehrávku hostí, a když přihrál doprava Milnerovi, tak rozhodčí nadějnou boleslavskou akci zastavili kvůli ofsajdu. Ve 38. minutě boleslavský brankář Hartych vytěsnil nebezpečnou soupeřovu střelu mimo konstrukci své branky.
Ve 41. minutě Bohemians přesnou hlavičkou vyrovnali - 1:1.
V předposlední minutě poločasu byli Bohemians blízko dokončení zvratu ve skóre, ale boleslavský gólman Hartych samostatný průnik vršovického útočníka vychytal.

Ve druhé polovině utkání byli aktivnější dorostenci Bohemians, ale první gólovou příležitost po přestávce zmařil v 58. minutě boleslavský Milner, když orazítkoval břevno protivníkovy branky. V 62. minutě vychytal boleslavský gólman Štipl tutovku Bohemians. V 73. minutě po rohu soupeře přešli Boleslavští do rychlého brejku, při němž Bičiště přihrál Parovi do ofsajdového postavení a z akce nic nebylo.
V 75. minutě zaútočili hráči Bohemians středem a jejich útočník prostřelil boleslavského gólmana Štipla - 1:2.
V 77. minutě hráč Bohemians netrefil z dobré pozice odkrytou boleslavskou branku. V 83. minutě boleslavský Bičiště zakončil průnik zprava střelou na bližší tyč, ale vršovického gólmana nepřekvapil.

Trenér boleslavských dorostenců Martin Mrvík neskrýval zklamání: „Soupeř vyhrál naprosto zaslouženě, když byl po většinu utkání lepším týmem a jen díky našim brankářům nebyl rozdíl v prohře ještě mnohem větší. Musím konstatovat po prvním týdnu přípravy, že se mně nepodařilo u hráčů nahodit správnou pracovní morálku. Náš tým je ještě někde mezi vánočním stromečkem a Silvestrem. Čeká nás hodně práce v přenastavení mysli. Pevně věřím, že dnešní porážka a výkon, jakým jsme se prezentovali, bude tím, co nás probudí k mnohem většímu všeobecnému nasazení a pracovitosti."

Sestava FK Mladá Boleslav U19 v I. poločase: Hartych - Nejeschleba, Blažíček, Böhm, Zmij - Para, Nykodým, Pánek, Bičiště - Milner, Vozáb.

Sestava FK Mladá Boleslav U19 v II. poločase: Štipl - Nejeschleba (68. Zmij), Bárta, Böhm (68. Blažíček), Mrnka - Pánek (68. Bičiště), Majer, Gombáš, Moravčík - Milner (68. Nykodým), Vozáb (68. Para).

Brank FK MB: Milner

Rozhodčí: Kubát - Nejedlo, Kuba

Fanshop banner