Třetiligové Olympii dali pouze jeden gól
Klub

Třetiligové Olympii dali pouze jeden gól

Redakce

Boleslavští si proti třetiligovému soupeři dirigovaném z lavičky trenérem Davidem Jarolímem a ze stoperské pozice velezkušeným Martinem Jiránkem sice vypracovali hodně střeleckých příležitostí, ale v koncovce postrádali přesnost i štěstí a skórovali pouze jednou.

První poločas začali Boleslavští sebevědomě a ofenzivně. V 7. minutě kopali první roh, kterému se soupeř ubránil. V 11. minutě důrazný Komlichenko sice rozvlnil síť v radotínské brance, ale rozhodčí odmávali a odpískali ofsajd, tudíž gól neuznali.
V 15. minutě boleslavský tlak na soupeřovu branku vyvrcholil Fulnekovou patičkou do pravé tyče, načež brankář Čáp míč vytlačil mimo hrací plochu. Druhý boleslavský roh rozehrál Mašek a zakončil Šušnjar přesnou hlavičkou k levé tyči, kam už Čáp nedosáhl - 1:0.
V tu chvíli by málokdo na hřišti i v hledišti uvěřil tomu, že další gól už v tomto utkání nepadne. V 18. minutě po Novákově centru Komlichenko netrefil protivníkovu branku, o pět minut později Komlichenko neuspěl v další střelecké příležitosti, neboť nastřelil brankáře Čápa. Ve 34. minutě Boleslavští nevyužili dva těsně po sobě následující rohové kopy. Ve 38. minutě po spolupráci s Komlichenkem nedali jasné šance Fulnek a Provazník. Necelých pět minut před přestávkou Kouteckého střelecký pokus z velké dálky těsně minul levý horní růžek boleslavské branky.

Druhý poločas sice začal radotínskou šancí, kterou zahodil Brabenec netrefením Mikulcovy branky z deseti metrů, ale jinak se hrálo pod boleslavskou taktovkou. V 61. minutě na Novákův parádní přízemní centr nedosáhl v soupeřově brankovišti Komlichenko, ale až za ním dobíhající Fulnek, jenž však nastřelil brankáře Enese. Ještě ve větší šanci se o pět minut později po spolupráci s Novákem a Křapkou ocitl Mašek, který však z necelých deseti metrů nastřelil gólmana. V 70. minutě po Maškově centru se ruské duo Komlichenko s Tataevem marně snažilo propasírovat míč přes brankáře Enema za brankovou čáru, až sudí Pechanec odpískal faul. V 78. minutě Maškova střela tečovaná bránícím hráčem vynesla Boleslavi jen roh, který radotínská obrana odvrátila. V závěrečné desetiminutovce byli Radotínští blízko vyrovnání. V 82. minutě Císařovského ostrý centr z úhlu boleslavský gólman Mikulec neudržel a soupeř se dostal snadno k rohu, který však nevyužil. Tři minuty před koncem Mikulec radotínskou šanci zmařil za cenu dalšího rohového kopu, s nímž si však boleslavská defenzíva poradila.

Sestava FK Mladá Boleslav: Mikulec - Klíma, Tataev (74. Rudzan), Šusnjar, Křapka - Hubínek - Fulnek, Mašek, Provazník (46. Král), Daniel Novák - Komlichenko.

Sestava FK Olympia Radotín: Čáp (46. Enes) - Pelyak, Jiránek (46. Císařovský), Broukal, Ježdík (46. Oikonomikos) - Dmytrov - Trýzna, Koutecký (46. Zubashivski), Iian (46. Benie), Hadi (46. Brabenec) - Fortune.

Gól: 16. Šušnjar

Rozhodčí: Pechanec - Vlček, Vlasjuk

Diváků: 75

Fanshop banner