Třetiligovou Dobrovici nelítostně pokořili desítkou
Klub

Třetiligovou Dobrovici nelítostně pokořili desítkou

Redakce

Boleslavští měli proti třetiligovému soupeři po celý zápas převahu, kterou vyjádřili deseti góly. Ráz utkání ovlivnily tři góly v úvodních osmi minutách. Na střeleckých hodech se podílelo osm mladoboleslavských fotbalistů, z nichž Jelínek, Tulio, Pech, Tvaroh a Ewerton se trefili poprvé v dresu FK Mladá Boleslav.

V prvním poločase nečekanou kanonádu zahájili boleslavští fotbalisté hodně snadno, neboť dobrovický soupeř byl v defenzívě velmi nedůsledný.
Ve 2. minutě boleslavskou akci zakončil výstavní bombou do pravého horního růžku Tulio - 1:0.
O dvě minuty později Boleslavští promarnili svůj první roh, ale zanedlouho zvýšili vedení ze hry.
V 5. minutě Ewertonovu kolmou přihrávku Ladra zužitkoval přesnou přízemní ranou - 2:0.
V 8. minutě po Matějovského uvolnění Pech proměnil střeleckou příležitost technickým obloučkem přes dobrovického gólmana - 3:0.

Boleslavští soupeře nadále přehrávali přesnou kombinací, ale Ladra i Ewerton z příhodných pozic stříleli nepřesně.
Ve 34. minutě dobrovický obránce Tvaroha podrazil uvnitř šestnáctky Matějovského a nařízenou penaltu jistě proměnil Takács - 4:0.
Ve 37. minutě boleslavský Tvaroh odcentroval do soupeřova malého vápna, ovšem Pechovo zakončení skončilo na pravé tyči a následnou dorážkou Ewerton trefil bránícího protihráče.
Ve 39. minutě boleslavský útok zakončil Tvaroh střelou podle brankáře Dařiny.
Ve 41. minutě se boleslavským fotbalistům nepovedl rohový kop, ovšem zůstali u míče a přetažený centr napálil z rohu brankoviště Jelínek k pravé tyči, kam se dobrovický gólman nepřemístil včas - 6:0.

Také v druhém poločase měli Boleslavští výraznou herní převahu. Hráli s chutí a neustálým pohybem s přesnými přihrávkami měli dění na hřišti pod kontrolou. A přidali další čtyři góly.
V 50. minutě Haškův rohový kop usměrnil Valenta hlavou do dobrovické branky - 7:0.
Dobrovičtí o sobě dali vědět v 52. minutě nevyužitím svého prvního rohu a v 59. minutě Petrlákovým střeleckým pokusem z dálky, s kterým si boleslavský gólman Stejskal snadno poradil. V 65. minutě po Ladrově centru Rudzan z plného běhu rázným volejem těsně minul dobrovickou branku.
V 66. minutě Rudzanův centr Ladra usměrnil do sítě nebojácnou hlavičkou před pozdě reagujícím brankářem Dařinou - 8:0.
V 67. minutě boleslavské chvilkové polevení pod dojmem výrazného vedení potrestal Fotr čestnou trefou v dobrovický prospěch - 8:1.

Další dva góly už padly zase do dobrovické branky. V 69. minutě Ewertonovo přízemní zakončení nebylo úspěšné a těsně minulo soupeřovu branku.
V 77. minutě Ladrovu přihrávku proměnil v gól Jelínek - 9:1.
V 84. minutě povedenou spolupráci Ladry s Jelínkem zakončil úspěšnou střelou z malého vápna Ewerton - 10:1.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda (46. Stejskal) - Tvaroh (46. Hašek), Hájek, Chaluš, Tulio (46. Rudzan) - Matějovský (46. Valenta), Takács - Pech, Ewerton, Jelínek - Ladra.

Sestava FK Dobrovice: Dařina - Tvaroha, Soběslav, Routek, Klain - Žaloudek, Osvald - Fotr, Volf, Bernát - Sodoma. Střídali Malý, Petrlák, Zelinka, Vaigl.

Góly: 5. a 66. Ladra, 41. a 77. Jelínek, 2. Tulio, 8. Pech, 34. Takács (z pokutového kopu), 39. Tvaroh, 50. Valenta, 84. Ewerton - 67. Fotr

Rozhodčí: Pechanec - Nádvorník, Vlasjuk

Diváků: 75

Fanshop banner