Boleslavské mládí v přípravě s prvoligovým áčkem
Klub

Boleslavské mládí v přípravě s prvoligovým áčkem

Redakce

S prvoligovým kádrem se připravují i talentovaní odchovanci mladoboleslavského klubu. Trenér Jozef Weber k tréninkům přizval Adama Provazníka s Davidem Pechem z družstva starších dorostenců a Ondřeje Rudzana z juniorky. K mladým nadějím nastupujícím na podzim převážně v juniorce a nyní trénujícími s prvoligovým áčkem patří také Daniel Novák, David Novák, Petr Mikulec, Jan Král a Jakub Klíma. Nejdále se z mladíků prodral Tomáš Ladra, jenž patřil v podzimní sezóně do základní ligové sestavy.

Obránce Jakub Klíma, kterému bude v letošním srpnu jedenadvacet roků, je kolínský rodák a s fotbalem začal v AFK Sadská, ovšem do FK Mladá Boleslav přišel již v žákovském věku a přes mládežnická družstva včetně juniorky se propracoval až do prvoligového áčka, za které si připsal tři starty. V podzimní sezóně 2018 nastupoval jako hostující hráč v druholigových Pardubicích a stihnul také dva starty za českou juniorskou reprezentaci U20.
Defenzivní hráč Jan Král, jenž dvacáté narozeniny oslaví v letošním dubnu, již má na svém kontě sedm prvoligových startů, z nich v loňské podzimní sezóně dva proti Slavii a jeden proti Plzni. Na podzim 2017 hostoval v druholigovém Varnsdorfu a v loňském roce patřil k oporám mladoboleslavské juniorské defenzívy. Pestré zkušenosti získal z jedenačtyřiceti startů v dorosteneckých reprezentacích (za U16 ve čtyřech zápasech jednou skóroval, za U17 odehrál čtrnáct zápasů bez gólového zápisu, za U18 v patnácti zápasech jednou skóroval a za U19 v osmi zápasech také jednou skóroval) a ze čtyř startů v juniorské reprezentaci U20.
Útočník či ofenzivní záložník Tomáš Ladra v letošním dubnu oslaví dvaadvacáté narozeniny a v první tuzemské lize už má třiatřicet startů se třemi góly. V Mladé Boleslavi, do které přišel z České Lípy, prošel mládežnickými družstvy a jeden a půl roku hostoval v druholigových Pardubicích. Pětačtyřicetkrát oblékl reprezentační dres a sedmkrát skóroval ve čtyřech věkových kategoriích (za U18 v jedenácti zápasech dal dva góly, za U19 v sedmnácti zápasech dal dva góly, za U20 v devíti zápasech dvakrát skóroval a za U21 v sedmi zápasech se trefil jednou). Od počátku roku 2018 je členem prvoligového kádru FK Mladá Boleslav.
Brankář Petr Mikulec, kterému v letošním dubnu bude dvacet let, pravidelně chytá za mladoboleslavskou juniorku, ale od počátku kalendářního roku 2017 trénuje s prvoligovým áčkem. Pětkrát hájil branku české dorostenecké reprezentace, když v kategorii U17 odchytal jeden a v kategorii U18 čtyři zápasy.
Ofenzivní hráč Daniel Novák oslaví v letošním dubnu jedenadvacetiny. Již více než rok patří do prvoligového kádru, v nejvyšší tuzemské lize si připsal sedm startů, z nich ten premiérový v prosinci 2017 proti Spartě. V podzimní sezóně 2018 byl se šesti góly nejproduktivnějším střelcem juniorského týmu FK Mladá Boleslav U21.
Ofenzivní záložník David Novák, kterému bude v únoru dvacet let, se do přípravy s prvoligovým áčkem posunul z juniorského týmu FK Mladá Boleslav U21, za který v podzimní sezóně 2018 nastoupil do všech sedmnácti mistrovských utkání a nastřílel tři góly.
Ofenzivní záložník David Pech hraje od svých šestnácti let za starší dorostence FK Mladá Boleslav U19 a dva měsíce před dovršením sedmnáctin byl zařazen do přípravy dospělého prvoligového áčka. Český reprezentační dres oblékl již sedmadvacetkrát (za U15 ve dvou zápasech dvakrát skóroval, za U16 v šestnácti zápasech jednou skóroval a za U17 v devíti zápasech dal tři góly). Atmosféru nejvyšší dospělé ligy poznal v polovině loňského prosince při utkání Opava - Boleslav zatím jen za lavičky náhradníků.
Útočník Adam Provazník je rodákem z Rychnova nad Kněžnou a do FK Mladá Boleslav přestoupil v létě 2015 z FK Kostelec nad Orlicí. Devatenáctiny oslaví v letošním srpnu a věkově tak stále patří do družstva starších dorostenců FK Mladá Boleslav U19. Za dospělé áčko si zahrál třikrát v loňské letní přípravě a závěrečných deset minut ve druhém kole českého poháru SK Převýšov - FK Mladá Boleslav 1:2, ale prvoligový mistrák zažil zatím pouze ze střídačky před půl rokem při utkání Boleslav - Karviná. Český reprezentační dres oblékl třináctkrát (za U18 v šesti zápasech jednou skóroval a za U19 v sedmi zápasech dal také jeden gól).
Obránce Ondřej Rudzan v letošním srpnu oslaví jedenadvacáté narozeniny. Patřil k oporám na levé straně obranné formace v dorostu. V ročníku 2015-16 nastoupil třikrát za osmnáctiletou českou reprezentaci. V průběhu loňského roku 2018 se musel vypořádat se zraněním a po rekonvalescenci se do tréninkové a herní činnosti zapojil až v závěru podzimní sezóny v obraně FK Mladá Boleslav U21.

Fanshop banner