Zimní přípravu začali testováním zdatnosti
Klub

Zimní přípravu začali testováním zdatnosti

Redakce

Startem do každého přípravného období fotbalistů je testování jejich kondičních parametrů a nejinak tomu bylo i na začátku letošního roku. Hráči FK Mladá Boleslav prošli málo oblíbenou fyzickou prověrkou v laboratoři sportovní motoriky pražské FTVS ve čtvrtek 3. ledna 2019.

První na hodně neoblíbený běžící pás nastoupil nejzkušenější z mladoboleslavského kádru Marek Matějovský. A nešetřil se... Následoval Tomáš Přikryl a po něm postupně další, ne však všichni. Někteří zahraniční hráči, například ruský kanonýr Komlichenko, francouzský záložník Konaté, z hostování ve slovenské Žilině se vracející australský stoper Aleksandar Šušnjar, mají povolený pozdější nástup do přípravy, ale o testy kondiční zdatnosti nepřijdou, pouze je absolvují později.
V laboratoři sportovní motoriky FTVS pod bedlivým dohledem místních odborníků a také před zraky trenérů FK Mladá Boleslav Jozefa Webera, Jana Baránka a Pavla Čvančary, který na pozici kondičního trenéra vystřídal Jana Budějského, mladoboleslavští fotbalisté podstoupili lékařskou prohlídku se zvážením tělesné hmotnosti a hodnocením BMI, měření rozličných pohybových parametrů (například odrazové síly) a vytrvalostní zdatnosti. Podle zjištěných údajů budou trenéři v následujících dnech ordinovat hráčům zatížení v lednovým tréninkových jednotkách.

Fanshop banner