Bitvu o osmou příčku těsně prohráli
Klub

Bitvu o osmou příčku těsně prohráli

Redakce

Na prochladlém městském stadionu v Opavě při teplotě kolem nuly se střetli boleslavští fotbalisté se slezským soupeřem v posledním ligovém utkání kalendářního roku 2018. Prohrou neuhájili osmou příčku v ligovém pořadí a přezimovat budou na desátém místě.

První poločas začali o poznání lépe Opavští, neboť ze své první ofenzivní akce získali roh, kterému se boleslavská defenzíva ubránila, ale z druhého útoku se již dostali do vedení.
Ve 4. minutě dovolili boleslavští obránci opavskému útočníkovi Smolovi, aby si uprostřed šestnáctky zpracoval centr z pravé strany a přízemní ranou k pravé tyči překonal bezradného Šedu - 1:0.
V 7. minutě Šeda zabránil Smolovi v dalším zakončení. Boleslavští promarnili v 8. minutě svůj první roh nepřesným rozehráním a o dvě minuty později Přikrylův nedůrazný trestný kop podle zdi opavský gólman Fendrich lapil. V 19. minutě Boleslavští se štěstím přežili soupeřův útok z levé strany završený třemi neúspěšnými střeleckými pokusy. Ve 28. minutě Džafič neubránil Řezníčka, z jehož přihrávky se do šance hrnul Kayamba, ale akce skončila opavským rohem, který u bližší tyče Šeda s jistotou stáhnul. Ve 33. minutě Simerský z necelých deseti metrů těsně překopl boleslavskou branku. Ve dvouminutovém nastavení prvního poločasu Boleslavští sice vyrovnali bilanci rohových kopů na 3:3, ale brankové skóre nezměnili a tak přes přestávku zůstalo u těsného opavského vedení.

Druhý poločas se boleslavským fotbalistům nepovedl podle představy, i když v něm předváděli agresivnější hru, než před přestávkou. Dvě minuty po změně stran Marešův centr usměrnil hlavičkující Komlichenko těsně mimo opavskou branku. V 50. minutě Zavadilův trestňák z boku vápna od boleslavské branky odhlavičkoval Komlichenko. V 60. minutě po Matějovského kolmici běžel Komlichenko stíhaný stoperem proti opavské brance, kterou však netrefil.
V 62. minutě Opavští zaútočili z levé strany, centrovaný míč Smola sklepnul Kuzmaničovi a ten bez přípravy povedenou bombou z osmnácti metrů trefil levý horní růžek Šedovy branky - 2:0.
Následovaly nervózní minuty s množstvím ostrých osobních soubojů na úkor kombinačního fotbalu a počet udělených žlutých karet výrazně překročil počet nastřílených gólů. V 74. minutě ostrý přízemní Zavadilův centr před Smolou přikryl brankář Šeda.
V 75. minutě po důrazném souboji s brankářem Fendrichem se prosadil Komlichenko a vlil do žil boleslavských fotbalistů elixír naděje - 2:1.
Zbývající čas se z větší části odehrával na opavské polovině hřiště a v úplném závěru utkání dokonce jen v opavské šestnáctce. Opavští hrozili z brejků, v 77. minutě Kuzmanovičův zmařil Chaluš za asistence Hůlky, v 86. minutě vyvrcholil trestným kopem Zavadila (navíc tečovaným), který Šeda zázračně vytlačil na roh. Finální tlak Boleslavi vyrovnání nepřinesl, byť k němu několikrát chybělo jen pár centimetrů a špetka střeleckého štěstí. Boleslav prohrou neuhájila osmou příčku ligového pořadí a klesla až na desáté místo.

Sestava SFC Opava: Fendrich - Hrabina, Simerský, Svozil, Žídek - Zavadil, Řezníček - Kayamba, Kuzmanovič (81. Janetzký), Zapalač - Smola (89. Juřena).

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Pauschek (73. Daniel Novák), Chaluš, Hůlka, Mareš - Hubínek, Takács - Ladra, Džafič (31. Matějovský), Přikryl - Komlichenko.

Góly: 4. Smola, 62. Kuzmanovič - 75. Komlichenko

ŽK: Svozil, Hrabina, Simerský, Smola - Hůlka, Komlichenko, Mareš, Chaluš

Rozhodčí: Orel - Pochylý, Michal Novák

Diváků: 3046

Fanshop banner