Zdánlivě jednoznačné utkání v závěru směřovalo k remíze
Klub

Zdánlivě jednoznačné utkání v závěru směřovalo k remíze

Redakce

Boleslavští byli proti slávistickým fotbalistům, kteří je po většinu utkání přehrávali, blízko debaklu, ale v závěru se přičiněním dvou Komlichenkových gólů natahovali po bodu za remízu.

Slavii chyběl Josef Hušbauer kvůli trestu za čtyři žluté karty, Mladá Boleslav nemohla počítat s Matějem Chalušem kvůli klubové dohodě v rámci hráčova hostování v Mladé Boleslavi právě z pražské Slavie a na jeho stoperském postu dal trenér Weber šanci devatenáctiletému Janu Královi.
První poločas se hrál podle slávistických not. Fotbalisté v sešívaných dresech byli rychlejší, důraznější a přesnější, proto byli častěji u míče, než soupeř. Boleslavští své ofenzivní náznaky většinou zmařili vlastní nepřesností. Přesto první rohový kop zápasu vybojoval Přikryl pro Boleslav, ale Slavie ho ve 4. minutě snadno ubránila. Teprve v 11. minutě první slávistický roh rozehrál Stoch a nad boleslavskou branku hlavičkoval Škoda. V následujících čtyřech minutách slávisté kopali dalších pět rohů. Při nich se opakovaně vyznamenal boleslavský gólman Šeda.
V 17. minutě po Deliho centru Souček hlavičkoval nad Šedovu branku, ale rozhodčí Proske po dvouminutovém studování videa nařídil dodatečně pokutový kop za souboj Džafiče s protihráčem uvnitř boleslavské šestnáctky. Škoda ve 20. minutě penaltu proměnil ráznou ranou k levé tyči - 1:0.
Ve druhé polovině prvního dějství se obraz hry nezměnil. Slavisté útočili, Boleslavští se bránili. Tři minuty před přestávkou Mareš rozehrál druhý boleslavský roh, ale Komlichenko hlavou neuspěl a Slavia se ubránila.

Druhý poločas začal ukvapenou a nepřesnou Džafičovou střelou a po další akci boleslavským rohem, který vybojoval Ladra. Slavia kontrovala po Coufalově centru Olayinkovou hlavičkou těsně vedle branky a zanedlouho druhým gólem.
V 51. minutě Hůlka chyboval v rozehrávce nedaleko vlastní šestnáctky a soupeř trestal svižnou kombinací, v jejímž závěru Stoch překonal Šedu přesnou ranou k pravé tyči - 2:0.
Slávisté pokračovali v nájezdech na boleslavskou branku a v 57. minutě Olayinka nastřelil břevno a Zmrhal byl dorážkou z rohu malého vápna hodně nepřesný. V 66. minutě Boleslavští promarnili svůj čtvrtý roh, druhý po změně stran, a slávistický protiútok zakončil Olayinka bombou, kterou Šeda zkrotil na dva doteky.
V 74. minutě se Boleslavi nepovedla ofenzivní akce a po Hubínkově nepřesnosti na půlící čáře slávistický protiúder vyvrcholil Stochovým obloučkem z levé strany přes marně se natahujícího brankáře Šedu, za jehož zády Olayinka na brankové lajně dohlavičkoval míč do sítě - 3:0.
V té chvíli to s Boleslaví vypadlo hodně zle, neboť slávisté byli při chuti a další jejich střelecký úspěch visel ve vzduchu. V závěrečné desetiminutovce se však probudil nejlepší ligový kanonýr Komlichenko. Dva jeho individuální průniky zastavila sešívaná defenzíva zákroky na hranici faulů. Vršovický brankář Kolář si v 82. minutě poradil s Hubínkovou přízemní ranou.
V 87. minutě se po Matějovského kolmici Komlichenko prosadil v důrazném souboji s Kudelou a tvrdou ranou k levé tyči snížil na 3:1.
Na začátku čtyřminutového prodloužení rozhodčí Proske po přezkoumání videa nařídil za podražení Daniela Nováka ve slávistické šestnáctce pokutový kop v boleslavský prospěch a Komlichenko ho s jistotou proměnil - 3:2.

Na vyrovnání už nezbyl Boleslavi čas.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Pauschek, Hůlka, Král, Mareš - Takács, Hubínek (85. Kateřiňák) - Ladra (71. Daniel Novák), Džafič (62. Matějovský), Přikryl - Komlichenko.

Sestava SK Slavia Praha: Kolář - Coufal (79. Zelený), Kúdela, Deli, Bořil - Souček (82. Matoušek) - Stoch, Traoré, Škoda (74. Mešanovič), Zmrhal - Olayinka.

Góly: 20. Škoda (z pokutového kopu), 51. Stoch, 74. Olayinka - 87. a 90. Komlichenko

ŽK: Džafič, Mareš, Hubínek, Matějovský

Rozhodčí: Proske - Kotík, Hock

Diváků: 9091

Fanshop banner