V sobotu letošní poslední domácí duel o ligové body hraje Boleslav proti Karviné
Klub

V sobotu letošní poslední domácí duel o ligové body hraje Boleslav proti Karviné

Redakce

Utkání 17. kola české FORTUNA:LIGY FK Mladá Boleslav - MFK Karviná, které se hraje v sobotu 1. prosince 2018 od 15 hodin na mladoboleslavském Městském stadionu, je posledním domácím představením mladoboleslavského týmu v tomto kalendářním roce. Zbylá dvě letošní ligová utkání hraje venku, v sobotu 8. prosince na hřišti pražské Slavie a o týden později v sobotu 15. prosince v Opavě.

O prvoligové body se boleslavští s karvinskými fotbalisty střetli pouze pětkrát. Ze dvou domácích utkání však ani jedno nevyhráli, v sobotu 13. srpna 2016 i v sobotu 17. února 2018 vždy o jeden gól prohráli.
Jediné vítězství si připsali ve třetím kole aktuálního ročníku FORTUNA:LIGY 2018-19 v neděli 5. srpna 2018 v divoké přestřelce na karvinském městském stadionu. Skóre otevřel boleslavský Komlichenko, ale v poslední minutě poločasu vyrovnal karvinský Budínský z pokutového kopu. Po změně stran na boleslavské vedení z kopačky Konatého vzápětí reagoval druhým vyrovnáním karvinský Wágner. Potom si karvinský stoper Janečka dal hlavou vlastní gól a na 4:2 v boleslavský prospěch zvýšil v 83. minutě Ladra. Poslední slovo měl tři minuty před koncem karvinský Ramirez, ale tři body si připsali Boleslavští za výhru 4:3.

Prvoligová bilance Mladé Boleslavi s Karvinou

Podzim 2016 FK Mladá Boleslav - MFK Karviná 1:2 (Rada - Janečka, Šisler)
Jaro 2017 MFK Karviná - FK Mladá Boleslav 1:1 (Budínský - Takács)
Podzim 2017 MFK Karviná - FK Mladá Boleslav 1:1 (Moravec - Magera)
Jaro 2018 FK Mladá Boleslav - MFK Karviná 0:1 (Wágner)
Podzim 2018 MFK Karviná - FK Mladá Boleslav 3:4 (Budínský, Wágner, Ramirez - Komlichenko, Konaté, Ladra, Janečka vlastní)

Přestože v tabulkovém postavení Boleslavi a Karviné je výrazný rozdíl, Boleslav s jedenadvaceti body je osmá, Karviná s jedenácti body poslední, tak v množství obdržených gólů jsou si defenzívy těchto dvou týmů téměř rovné, neboť v šestnácti odehraných ligových mistrácích inkasovali Boleslavští třicet a Karvinští třiatřicet gólů.

Kompletní program 17. kola české FORTUNA:LIGY

Pátek 30. listopadu od 18 hodin FK Teplice - FC Slovan Liberec
Sobota 1. prosince od 15 hodin FK Mladá Boleslav - MFK Karviná
Sobota 1. prosince od 17 hodin 1. FC Slovácko - AC Sparta Praha
Neděle 2. prosince od 15 hodin 1. FK Příbram - FC Baník Ostrava
Neděle 2. prosince od 15 hodin Bohemians Praha 1905 - FK Dukla Praha
Neděle 2. prosince od 17 hodin FC Viktoria Plzeň - SK Sigma Olomouc
Pondělí 3. prosince od 17 hodin FK Jablonec - FC Fastav Zlín
Pondělí 3. prosince od 18 hodin SFC Opava - SK Slavia Praha

Fanshop banner