Nezačali nejlépe, přesto se radovali z výhry
Klub

Nezačali nejlépe, přesto se radovali z výhry

Redakce

V derniéře podzimních mistrovských utkání boleslavští šestnáctiletí dorostenci vyhráli v Chrudimi na skvěle připraveném přírodním trávníku, což byl příjemný bonus při loučení s podzimní sezónou v druhé polovině listopadu.

Do prvního poločasu nevstoupili Boleslavští úplně nejlépe. V předchozích třech mistrovských zápasech v úvodních pětiminutovkách dostávali góly a potom vždy doháněli soupeřův náskok. V Chrudimi sice tak brzo neinkasovali, ale už ve 2. minutě neproměnil pokutový kop nařízený v boleslavský prospěch Lukáš Mašek. Náladu sobě i celému týmu vylepšil o půl hodiny později, kdy přeci jenom překonal soupeřova brankáře a v poločase tak Boleslavští vedli nejtěsnějším rozdílem ve skóre.
„V krásném fotbalovém prostředí jsme se prezentovali aktivní hrou, domácí srdnatě a zdárně napadali. Hráli jsme rychle, kolmo a byli nebezpeční. Bohužel jsme dlouho čekali na kýžený gólový efekt. Ale do kabin jsme šli se zaslouženým vedením v zádech," upřesnil boleslavský trenér Jaroslav Machač.

Po změně stran se obraz hry příliš nezměnil. Boleslavští byli stále lepším a kvalitnějším týmem. Předvedli několik pěkných akcí a všechny branky dali po zdařilých kombinacích. Dva slepené góly, v 71. minutě Tykvy a o minutu později Stránského, měly chrudimského protivníka dostat na kolena a boleslavské dorostence uklidnit, avšak nestalo se tak. Chrudimští začali hrozit z rychlých brejků a z jednoho z nich Špičák čtvrt hodiny před koncem snížil. Boleslavští nepochopitelně uvadli a jejich herní projev byl plný nepřesností. Závěrečná trefa Stránského však dala razítko na zaslouženou boleslavskou výhru.

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Ulrich - Holakovský, Kühmel, Vostřel, Tykva - Zedníček, Dohalský (70. Chalupník) - Filip Vlček (64. Jakub Vlček), Lukáš Mašek, Gregor, Černý - Stránský.

Branky: 74. Špičák - 34. Lukáš Mašek, 71. Tykva, 72. a 86. Stránský

Fanshop banner