Po přestávce se rozstříleli a zaslouženě vyhráli
Klub

Po přestávce se rozstříleli a zaslouženě vyhráli

Redakce

V závěrečném podzimním mistrovském utkání boleslavští osmnáctiletí dorostenci vyhráli v Chrudimi, kde se po bezgólovém poločase střelecky probudili až po změně stran.

V prvním poločase měli Boleslavští sice více ze hry, ale svoje šance nedokázali přetavit v gólové produkty. To se jim podařilo až po přestávce.

Do druhého dějství vstoupili náramně. Ve 48. minutě po rychlém protiútoku vsítil první boleslavský gól Nykodým - 0:1. O tři minut později se Boleslavští opět radovali. Snížek rozehrál standardní situaci přesně na Chleboráda, který svoji hlavičku umístil přesně - 0:2. V 57. minutě ovšem Chrudimští využili chyby v boleslavské obraně a snížili na rozdíl jediného gólu. V 81. minutě dvougólový náskok Boleslavi vrátil krásnou trefou Vozáb - 1:3. Poslední branková radost patřila Chrudimi. Pět minut před koncem po rohovém kopu neudržel brankář Barták míč v rukavicích a soupeř pohodlně vstřelil druhý gól. Do konce zápasu se již skóre nezměnilo a boleslavští dorostenci si za těsnou výhrou odvezli zaslouženě tři body.

Boleslavský trenér Jan Navrátil své svěřence pochválil: „Výhru jsme si zasloužili. V útočné fázi jsme si vytvořili dost příležitostí, z kterých jsme vytěžili tři góly. V obranné fázi jsme dobře vysoko napadali rozehrávku soupeře a v našem pokutovém území hráli dobře. Bohužel jsme udělali dvě individuální chyby, které soupeř potrestal. I tak jsme cíl splnili a získali důležité body. Celý tým zaslouží pochvalu."

Sestava FK Mladá Boleslav U18: Barták - Vlk (89. Gracl), Bárta, Coňk, Mrnka - Snížek, Chlebodár - Kučera (68. Nejschleba), Nykodým (85. Gombáš), Moravčík (56. Vozáb) - Havlina (73. Lukáč).

Góly FK MB U18: 48. Nykodým, 51. Chleborád, 81. Vozáb

Fanshop banner