Rozloučení s podzimní sezónou se nepovedlo
Klub

Rozloučení s podzimní sezónou se nepovedlo

Redakce

Závěrečné utkání podzimní části mistrovské sezony boleslavští devatenáctiletí dorostenci nečekaně prohráli se Zlínem. Přestože měli výhodu domácího hřiště a šanci zlínského soupeře v ligovém pořadí přeskočit, tak zklamali přístupem i výkonem. Zlínští dorostenci prokázali větší chuť a hlad po vítězství, byli pohyblivější a efektivnější, což potvrdili dvěma brankami v závěrečné čtvrthodině.

V úvodu utkání si Boleslavští připravili první šanci. Ve 2. minutě Mašek přihrál doleva Vozábovi, ten před zlínskou brankou našel Milnera, jenž se však ve střetu se zlínskou defenzivou neprosadil. V 5. minutě střelu zlínského útočníka zlikvidoval boleslavský gólman Štipl. V 9. minutě první zlínský rohový kop odvrátil boleslavský stoper Böhm jen na hranici šestnáctky, odkud útočník soupeře tvrdou ranou přestřelil boleslavskou branku. V 15. minutě střelu zlínského Hrdličky vytěsnil gólman Štipl mimo konstrukci své branky.
V 17. minutě potáhl Mašek míč středem hřiště, přihrál doleva Bičištěmu, ten zleva vnikl do zlínské šestnáctky, ale nastřelil zlínského gólmana Číže. V 19. minutě po Maškově standardce se Skramuský marně snažil protlačit míč do zlínské branky. Ve 23. minutě završili Zlínští svůj nápor sérií střel, tu poslední z kopačky Slováka pokryl boleslavský gólman Štipl.
V 31. minutě prošel skvěle boleslavský Pech středem hřiště do zlínské šestnáctky, kde byl však bezchybně bránící zlínskou defenzívou zastaven. Ve 41. minutě Pech centrem vyslal do průniku Maška, ale i toho zlínská defenzíva zastavila. Ve 45. minutě Zlínští odvrátili Maškovu standardku jen na hranici vlastní šestnáctky, odkud Bičiště tvrdou střelou bez přípravy těsně minul soupeřovu branku.

V úvodu druhé poloviny utkání Boleslavští promarnili tři rohové kopy. V 50. minutě, po kolmé zlínské přihrávce do boleslavské šestnáctky zasáhl úspěšně gólman Štipl před dobíhajícím útočníkem Šiškou. V 57. minutě Zlínští zaútočili po levé straně, od zadní lajny vrátili míč před boleslavskou branku, kde byl na místě pozorný gólman Štipl. V 65. minutě velká boleslavská šance začala u Vozába, který vybojoval míč a po jeho přihrávce Bičiště odcentroval před zlínskou branku, jejíž tyč hlavou orazítkoval Milner. V této fázi utkání gradovalo, hrálo se nahoru dolů s množstvím tvrdých soubojů.
V 76. minutě zaútočili Zlínští po pravé straně, a když od zadní lajny propasírovali míč přes bránící boleslavské protihráče před branku, tak Kopilec dorážkou dal první gól - 0:1.
Boleslavští pochopitelně vsadili vše na ofenzívu. Bohužel neúspěšně.
V 86. minutě zlínský Bobčík unikl po pravé straně a z dvaceti metrů trefil zadní tyč, od které míč sklouzl do boleslavské branky podruhé - 0:2.
V 89. minutě boleslavské autové vhazování Kalabis u přední tyče zlínské branky prodloužil hlavou k zadní tyči a Milner hlavičkoval do břevna. Hned na to rozhodčí Leška odpískal konec utkání. Boleslavští dorostenci tak budou s osmnácti body přezimovat na nelichotivém dvanáctém místě ligové tabulky.

Trenér boleslavských dorostenců Martin Mrvík neskrýval zklamání: „První poločas jsme předvedli ostudný výkon a sehráli nejhorší poločas za první polovinu soutěže. Soupeř byl ve všech činnostech lepší a jeho nasazení a důraz byly diametrálně odlišné od našeho přístupu. Druhý poločas se hra vyrovnala a na obou stranách mohla padnout branka. Bohužel padla do naší sítě, když jsme se v pokutovém území nechovali zodpovědně a důrazně a nabídnutou šanci soupeř využil. Z posledního vystoupení a konečného výsledku jsem velmi zklamaný."

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Štipl - Zmij, Kalabis, Böhm (77. Kuchař), Skramuský - Pech, Blažíček (53. Moravčík), Michal Mašek, Bičiště - Milner, Vozáb.

Sestava FC Fastav Zlín U19: Číž - Gerža, Cedidla (88. Tkáč), Maršálek, Slovák - Hellebrand (71. Bobčík), Kopilec (77. Uhřík) - Šiška, Hrdlička, Pafka - Strachoň.

Branky: 76. Kopilec, 87. Bobčík

ŽK: Blažíček, Milner - 76. Maršálek 88. Cedidla

Rozhodčí: Leška - Myška, Arnošt

Fanshop banner