Přehnaným respektem nabídli soupeři všechny tři body
Klub

Přehnaným respektem nabídli soupeři všechny tři body

Redakce

V posledním domácím utkání podzimní části boleslavští nejmladší dorostenci propadli výsledkově i herně. Před závěrečným zápasem podzimní sezóny v Chrudimi mají ještě šanci polepšit si ze současné deváté příčky, horší být nemůžou, neboť za nimi jsou soupeři s odstupem pěti i více bodů.

„Ač byl naším soupeřem o rok starší tým, náš výkon neodpovídal našim možnostem. Obavy a respekt k soupeři nám svázaly nohy natolik, že jsme málo běhali, byli nepřesní a chodili do soubojů jen napůl," zlobil se trenér boleslavských dorostenců Jaroslav Machač.
Jeho slova platila hlavně pro úvodní čtvrthodinku, protože už v jedenácté minutě Boleslavští prohrávali 0:2. Na góly teplických Sina a Kočky nikdo z boleslavských fotbalistů neodpověděl a tak se do poločasu stav nezměnil, i když Tepličtí byli nadále jasně lepší, rychlejší, agresivnější a přímočařejší.
Po změně stran se obraz hry vyrovnal, k čemuž přispěl i teplický soupeř polevením svého snažení. V 61. minutě se prosadil boleslavský kanonýr Lukáš Mašek - 1:2. Ve chvíli, kdy se Boleslav dotáhla na Teplice na rozdíl jediné branky, se na chvíli zdálo, že se boleslavští dorostenci konečně probudili a našli v sobě pro fotbal nezbytné odhodlání, bojovnost a vůli. Bohužel po dalších čtyřech minutách teplický Kovalčík vrátil svému týmu dvougólový náskok a definitivně zchladil boleslavské naděje.

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Karmazín - Holakovský, Kühmel, Vostřel, Tykva - Zedníček, Dohalský (64. Vlček) - Lukáš Mašek, Smožanyk (64. Černý), Gregor - Pešta.

Sestava FK Teplice U17: Četverík - Kozák, Kočka, Leder, Vachoušek (46. Hadinec), Klepáček, Dubnický, Čermuš, Kovalčík, Hural, (46. Fakin), Sinu.

Branky: 61. Lukáš Mašek - 6. Sinu, 11. Kočka, 65. Kovalčík

Rozhodčí: Švagr - Chrastina, Knížek

Fanshop banner