Na podzim neporaženému týmu podle očekávání podlehli
Klub

Na podzim neporaženému týmu podle očekávání podlehli

Redakce

Boleslavští sehráli s dosud neporaženým lídrem skupiny B české ligy starších dorostenců téměř vyrovnaný souboj, ale gólově se prosadili až v závěru, když už prohrávali o tři góly. V šestnáctičlenné tabulce jsou čtrnáctí se stejným bodovým ziskem jako předposlední Olympia Hradec Králové a poslední Náchod.

Od úvodních minut si Tepličtí vytvořili tlak a boleslavskou branku atakovali zejména díky standardním situacím, ale brankář Barták svými dobrými zákroky téměř půl hodiny držel čisté konto. Až ve 26. minutě Boleslavští nedůsledným bráněním po teplickém autovém vhazování umožnili soupeři skórování, kdy se k míči odraženému od břevna dostal Kováč a prosadil se - 0:1. V poslední minutě prvního poločasu ve finále rychlého boleslavského protiútoku po Kučerově centru byl Havlina blízko vyrovnání, ale nerozhodl se ideálně a šanci nevyužil.
Zkraje druhého dějství se Tepličtí dostali velmi snadno do dvojnásobného vedení, když boleslavský obránce Johanides nešťastně nastřelil spoluhráče a teplický Janda míč dorazil do Bartákovy branky - 0:2. O čtyři minuty později mohl snížit Chleborád, který se po boleslavském přímém volném kopu ocitl sám před soupeřovým brankářem, ale zakončení hlavou nedokázal přetavit v gól. V 80. minutě po brejkové situaci Tepličtí potvrdili svoji herní převahu a druhým Jandovým gólem zvýšili na 0:3. Poslední zápis do střelecké bilance provedl boleslavský Havlina hlavou dvě minuty před koncem - 1:3.

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Barták - Nejeschleba (17. Johanides), Bárta, Chleborád, Mrnka - Gracl, Baborák (75. Horák) - Kučera, Vozáb, Motyčka (54. Patrik Novák) - Havlina.

Sestava FK Teplice U19: Blažek - Kafka, Hora, Čítek, Knapík, Kováč (84. Náhlovský), Radosta, Janda (88. Fabián), Jan Liška, Lukáš Liška (70. Šourek), Zaspal (83. Kányai).

Góly: 88. Havlina - 26. Kováč, 51. a 80. Janda

Rozhodčí: Švagr - Chrastina, Knížek

Fanshop banner