První podzimní bezgólová remíza nepotěšila
Klub

První podzimní bezgólová remíza nepotěšila

Redakce

Po rozpačitém prvním poločase teprve až po změně stran boleslavští fotbalisté přidali a soupeře ze dna ligového pořadí zatlačili k jeho brance, kterou však i přes enormní úsilí nedobyli. Bezgólovou plichtou promarnili doma dva body.

První poločas se odehrál s minimem střeleckých příležitostí, neboť oba týmy hrály opatrně. Zpočátku byla aktivnější Dukla, více se tlačila k soupeřově brance, ale Šedu mimořádně vážně nezaměstnala. Až třetí čtvrthodinka byla dramatická.
Ve 33. minutě získali Boleslavští první roh, po rozehrání nakrátko byl uvnitř šestnáctky Mareš podražen Tetourem a sudí Berka nařídil pokutový kop, který po dvouminutovém přezkoumání na videozáznamu odvolal. Ve 37. minutě Duranovičově ráně z rohu vápna Šeda pomohl mimo brankovou konstrukci a Dukla získala svůj první roh, jehož rozehrávku školácky pokazila. Ve 43. minutě nedůrazné počínání boleslavské defenzívy umožnilo Tetourovi vystřelit a Šeda výtečným zákrokem zabránil téměř jistému gólu. V jediné nastavené minutě první půle se ve shluku hráčů před brankou Dukly dostal k zakončení Přikryl, ale jeho slabou střelu Rada snadno chytil.

Druhý poločas byl ze strany boleslavský fotbalistů očividně živější, přidali na pohybu i důrazu, soupeře zatlačili na jeho polovinu hřiště, ale brankáře Radu nepřekonali ani jednou. Dukla hrozila z ojedinělých výpadů, například v 53. minutě, kdy Podaného střela těsně přeletěla boleslavskou branku. Na druhé straně v 65. minutě Matějovský levačkou vystřelil mnohem přesněji, ovšem Rada byl dobře postavený a míč chytil. V 70. minutě si Šeda poradil s Tetourovým přízemním zakončením. V 75. minutě Džafič nedosáhl na Ladrův pěkný přízemní centr. O minutu později Hubínkův přetažený centr Matějovský sice v soupeřově vápně zpracoval, ale dostal se ze střelecké pozice a Dukla tak nebezpečnou soupeřovu akci se štěstím přežila. V 78. minutě Mareš trestným kopem přestřelil branku. V 79. minutě po elegantní spolupráci s Kateřiňákem sice Ladra tvrdě vystřelil, ale jeden z bránících hráčů míč tečoval na roh.
Závěrečná desetiminutovka byla nesmírně dramatická. Dukla se úporně bránila za cenu inkasování žlutých karet, Boleslavští se marně snažili vyzrát na sevřenou obranu a pozorného brankáře Radu. V 89. minutě Valenta trestným kopem nastřelil hráčskou zeď, v níž zahrál rukou Tetour a po inkasování druhé žluté karty uviděl i červenou a předčasně odešel ze hřiště. Následoval další trestný kop, ale ani ten neprošel hráčskou zdí. Tři nastavené minuty změnu skóre nepřinesly a i přes obrovský boleslavský tlak se utkání dohrálo za bezgólového výsledku a bez vítěze.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Pauschek, Hůlka, Takács (46. Chaluš), Mareš - Hubínek, Kateřiňák (86. Valenta) - Přikryl, Ladra, Konaté (54. Matějovský) - Džafič.

Sestava FK Dukla Praha: Rada - Miloševič, Ostojič, Ďurica, Souček - Bilovský (66. Doumbia), Bezpalec, Tetour - Duranovič (74. Schranz), Podaný, Douděra (90. Douděra).

ŽK: Ďurica, Bezpalec, Tetour, Podaný, Souček, Doumbia

ČK: Tetour (v 89. minutě)

Rozhodčí: Berka - Kotík, Hock

Diváků: 1683

Fanshop banner