Prohráli gólem inkasovaným těsně před koncem
Klub

Prohráli gólem inkasovaným těsně před koncem

Redakce

Boleslavští na libereckém hřišti téměř celý zápas odolávali úspěšně soupeřovu tlaku, přežili obrovské množství šancí, dokonce i penaltu. Tři minuty před koncem však kapitulovali a Liberečtí se radovali ze zasloužené výhry. Boleslav v Liberci nevyhrála už deset dlouhý let.

V prvním poločase se Boleslavští bránili záplavě libereckých útoků. Už v 6. minutě Pešek nečekanou dělovkou z dvaceti metrů nastřelil pravou tyč boleslavské branky. O dvě minuty později po Peškově centru z pravé strany Aarons a po něm Karafiát nepřekonali z malého vápna Šedu. Teprve v 16. minutě předvedli Boleslavští nebezpečnou akci, Komlichenko přihrál Divišovi a po jeho přízemním centru se do šance tlačil Přikryl, liberecký gólman Nguyen však se štěstím míč lapil. V 19. minutě Ševčíkova tečovaná rána skončila na boleslavském břevně. V příští minutě Křapka na kraji vápna školácky fauloval a Potočného trestňák z úhlu Šeda od levé tyče vyrazil na roh. Liberečtí byli neustále aktivnější a nebezpečnější. Ve 35. minutě předvedli svižnou kombinační akci, v jejímž závěru Peška podrazil Takács už v šestnáctce a sudí Hrubeš nařídil pokutový kop, který Potočný namířil k levé tyči, kam se úspěšně vrhnul Šeda. Následnému rohu se Boleslavští ubránili. Navzdory výrazné liberecké převaze skončil první poločas bez jediného vstřeleného gólu.

Ve druhém poločase Liberečtí pokračovali v zahazování šancí, občas se k nim přidali i Boleslavští. Krátce po změně stran Ševčíkův centr neusměrnil z malého vápna Pešek, V 50. minutě Aarons neuspěl akrobatickým zakončením, když Křapka vykopl míč z brankové čáry. V 58. minutě boleslavský kombinační útok vyvrcholil Takácsovým průnikem do soupeřovy šestnáctky a obloučkem před branku, kde na míč Komlichenko nedosáhl. V 61. minutě Šeda lapil Aaronsovu nedůraznou střelu a boleslavský protiútok zakončil Komlichenko střelou do obránce. V příští minutě Komlichenko z téměř nulového úhlu poslal na soupeřovu branku míč, který neškodně proletěl napříč brankovištěm. V 65. minutě brankář Šeda zlikvidoval Pázlerovu dělovku. Liberečtí boleslavskou branku ostřelovali ze všech možných pozic, ale trefovali bránící boleslavské hráče, nebo brankáře Šedu. V 74. minutě po Kateřiňákově trestňáku a zaváhání libereckého gólmana Nguyena se Diviš neprosadil z malého vápna. Když už se zdálo, že nikdo z libereckých fotbalistů neprostřelí čarujícího boleslavského brankáře Šedu, padl jediný gól utkání.
V 88. minutě Koscelnikovu ránu z úhlu Šeda neudržel a k míči se dostal Oršula, jenž byl na hrací ploše necelých deset minut, a přízemní střelou, která se odrazila od pravé tyče, skóroval - 1:0.
Utkání se potom dohrálo se čtyřminutovým dodatkem bez další změny skóre, ale se žlutým napomenutím Komlichenka, pro něhož to bylo počtvrté v této podzimní sezóně a v příštím ligovém zápase bude v trestu.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Pauschek, Hůlka, Takács, Křapka - Matějovský (46. Kateřiňák), Hubínek - Diviš (77. Daniel Novák), Přikryl, Ladra (53. Džafič) - Komlichenko.

Sestava FC Slovan Liberec: Nguyen - Koscelník, Kacharaba, Karafiát, Hybš - Breite, Oscar - Potočný (62. Pázler), Ševčík, Pešek (81. Oršula) - Aarons (90. Mikula).

Gól: 88. Oršula

ŽK: Ševčík, Karafiát, Breite - Přikryl, Kateřiňák, Komlichenko

Rozhodčí: Karel Hrubeš - Hrabovský, Caletka

Diváků: 3933

Fanshop banner