Zaspali začátek, který už nenapravili
Klub

Zaspali začátek, který už nenapravili

Redakce

Boleslavští šestnáctiletí fotbalisté se nechali přeskočit sousedem v tabulce. Jsou nyní devátí, když se před ně posunuly o bod Dukla Praha a o dva body Admira Praha, s níž čerstvě o gól prohráli.

Boleslavské družstvo nastoupilo bez svého nejlepšího střelce Lukáše Maška, kterého na hřiště nepustily horečky. Druhý týmový kanonýr Stránský jednou trefou pouze zmírnil prohru. Všechny tři góly padly v úvodní desetiminutovce. „Naprosto zbytečná prohra, když jsme byli jasně lepším týmem. Soupeř na nás vletěl, kopal jeden dlouhý míč za druhým, chodil tvrdě do osobních soubojů a my byli zaskočení a bojácní," povzdechl si nad špatným vstupem do utkání trenér boleslavských mladíků Jaroslav Machač. A tak se stalo, že Koděra nečekaně brzo dvakrát překonal boleslavského brankáře Ulricha, poprvé již v úvodní minutě a podruhé ve 4. minutě. Boleslavští se probrali a po rychlém snížení Stránským v příštích minutách předváděli rychlý kombinační fotbal. Boleslavská defenzíva zpozorněla při soupeřových nákopech a celé družstvo přidalo na důrazu v osobních soubojích. Tutových šancí minimálně na vyrovnání, případně i na zvrácení výsledku měli boleslavští dorostenci nejméně pět do přestávky a podobný počet i ve druhém poločasu. Bohužel v koncovce už se nikdo neprosadil a tak museli přijmout u těsnou a hodně zbytečnou prohru.

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Ulrich - Holakovský, Kühmel, Chalupník, Černý (70. Tykva) - Zedníček (70. Tomáš Král), Dohalský - Gregor, Smožanyk, Vlček (60. Kubát) - Stránský.

Branky: 1. a 4. Koděra - 8. Stránský

Fanshop banner