Po devíti prohraných zápasech konečně vyhráli
Klub

Po devíti prohraných zápasech konečně vyhráli

Redakce

Devítizápasovou černou šňůru boleslavští osmnáctiletí dorostenci uťali v první listopadové neděli na hřišti pražské Admiry a po zasloužené výhře si v tabulce skupiny B české ligy starších dorostenců polepšili o jedno místo, i když na čtrnácté příčce před předposledním Náchodem jsou pouze zásluhou lepšího skóre.

Utkání se hrálo na umělé trávě se stísněnými rozměry hrací plochy, což výrazně ovlivnilo ráz zápasu, ve kterém tím pádem bylo rozhodující vyhrávat souboje a být důsledný v obou pokutových územích. Ve 30. minutě boleslavský útočník Vozáb skvěle zaběhl za soupeřovu obranu a střelou k tyči otevřel skóre utkání - 0:1. O tři minuty později se parádně napřáhl Snížek a trefil se přesně - 0:2.
Po změně stran už v 55. minutě Admira snížila na 1:2 a výsledek byl na vážkách téměř až do konce utkání. Boleslavští promarnili několik nadějných příležitostí, ale teprve v 84. minutě rozhodující trefu zařídil Havlina, který zužitkoval centr od Kučery - 1:3.
Trenér boleslavských dorostenců Jan Navrátil neskrýval spokojenost: „Celý tým zaslouží pochvalu za skvělý mentální výkon a soudržnost po celé utkání. Dali jsme tři góly a měli další šance, což je pozitivní. Chvíli nám trvalo, než jsme pochopili, jak na malém hřišti hrát, ale fyzicky vybaveným domácím hráčům jsme se vyrovnali a zaslouženě konečně vyhráli."

Sestava FK Mladá Boleslav U18: Hartych - Vlk, Coňk, Chleborád, Mrnka - Blažíček, Snížek - Nykodým (88. Gracl), Lukáč (10. Havlina, 89. Mísař), Moravčík (67. Kučera) - Vozáb (85. Patrik Novák).

Góly FK MB U18: 33. Vozáb, 35. Snížek, 84. Havlina

Výhra nad pražskou Admirou by měla být pro mladoboleslavské dorostence patřičným povzbuzením před čtrnáctým podzimním zápasem, v němž narazí na vedoucí Teplice s velmi silnou ofenzívou (průměr pět nastřílených gólů na zápas), které jsou v aktuální sezóně zatím neporažené, neboť ztratily pouze jeden bod v srpnovém severočeském derby s Ústím n.L., s nímž po bezgólové remíze vystřílely bonusový bod v pozápasovém rozstřelu.

Fanshop banner